hétfő, április 23, 2018

Székely Szilárd veszi át a katolikus iskola vezetését

Két igazgatót neveztek ki kedden

Keddtől végre van igazgatója a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumnak. Az oktatási minisztériumtól kapott átirat alapján a megyei tanfelügyelőség érvényesnek nyilvánította dr. Tamási Zsolt-József versenyvizsgáját, akit kineveztek, majd az ellene elrendelt hatósági felügyelet miatt felfüggesztették tisztségéből, és Székely Szilárd római katolikus vallás szakos tanárt bízták meg az iskola vezetésével, akit február 14-én Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes iktatott be, megbízva az igazgatói feladatok teljes körű ellátásával. 

Kérdésünkre Székely Szilárd reményét fejezte ki, hogy visszatér a normális kerékvágásba az élet az iskolában, és sikerül behozni a lemaradásokat. Megtették ugyanis az első lépést a kincstárnál, hogy biztosítsák számára az aláírási jogkört, ami lehetővé teszi, hogy a tanerők és a kisegítő személyzet felvehesse az elmaradt decemberi és januári fizetését. Ezenkívül az iskola kibocsáthat minden olyan okiratot, amelyet az igazgatónak kell aláírnia.

 

Kovács Emma a koronkai Tholdalagi Mihály iskola élén

A megyei tanfelügyelőség a szülők panasza alapján, a versenyvizsga lebonyolításáig ideiglenes jelleggel tegnap Kovács Emma matematikatanárnőt nevezte ki igazgatónak, miután a szülők és a pedagógusok által kifogásolt Raţiu Corina óvónő lemondott tisztségéből.