csütörtök, május 24, 2018

Sirius: Edzőmeccs Jászvásár ellen

A könnyed idegenbeli siker után formaságnak ígérkezett a Jászvásári Poli elleni visszavágó a női kosárlabda Románia-kupa első körében a Marosvásárhelyi Sirius számára. Ezt mindjárt az elején megerősítette a csapatok bemutatása, hiszen a vendégek alig öt játékossal jelentek meg a Ligetben. A mérkőzés mégsem volt annyira sima, minden bizonnyal azért, mert a 34 pontos előny tudatában és az első negyed után (amelyben további 19 pontot vertek az ellenfélre) a marosvásárhelyi játékosok már nem tudtak annyira összpontosítani, a jászvásáriak pedig (az az öt játékos, aki megjelent) nagyon ragaszkodtak hozzá, hogy még így megfogyatkozva is maximális teljesítményt nyújtsanak.

A marosvásárhelyi kispad Robinson pihentetése mellett döntött, így ő még a játékvezetői jegyzőkönyvre sem került fel, Steff Zakariás pedig két részre osztotta a csapatát, amelyek negyedenként váltották egymást, két-két légióssal és három-három belföldi játékossal. Mind a két felállásban egy-egy negyedet megnyert, egyet pedig elveszített a hazai csapat, a győzelmet azonban végül a Daniel, Gregory, Gál, Radu, Mészáros összeállítású ötös biztosította be az első negyedben nyújtott teljesítménnyel.

A női kosárlabda Románia-kupát az idén nyolcasdöntő-rendszerben rendezik, akárcsak a férfiaknál, egyetlen helyszínen, amelyet ma neveznek meg. Az élvonalban szereplő tíz csapat közül csak kettő esett ki az első kör után, a többi nyolc február második hetében küzd a trófeáért. Addig is azonban néhány bajnoki forduló következik, a Sirius szombaton Târgoviştén vendégszerepel, egy sok eséllyel aligha kecsegtető meccsen.

Jegyzőkönyv

Női kosárlabda Románia-kupa, első kör, második menet: Marosvásárhelyi Sirius – Jászvásári Poli 87:73 (32-13, 16-20, 15-19, 24-21)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Vlad Potra (Kolozsvár), Ionuţ Moraru (Kolozsvár), Octavian Goina (Nagyvárad). Ellenőr: Marius Hurgoi (Kolozsvár).

Sirius: Gregory 19 (2), Daniel 15 (1), McCune 14, Laudermill 12 (2), Radu 8 (2), Alina Pop 6 (2), Parajdi 6, Gál 5 (1), Mészáros 2, Lovász, Imreh.

Jászvásári Poli: Ciotir 25 (5), Simmons 23, Aursulesei 15 (2), Dănălache 8 (1), Iftimescu 2.

A női kosárlabda Románia-kupa első körének második menetében: Galaci Phoenix – CSBT Alexandria 90:64, Brassói Olimpia – Szatmárnémeti CSM 84:63, Aradi ICIM – Kolozsvári U 51:60. Továbbjutottak: a Sirius és a Kolozsvári U kettős győzelemmel, a Galaci Phoenix és a Szatmárnémeti CSM jobb pontkülönbséggel, a CSBT Alexandria és a Brassói Olimpia a legjobb vesztesekként. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC a bajnoki cím jogán, a CSM Târgovişte pedig a Gyulafehérvári CSU visszalépése következtében közvetlenül a nyolcasdöntőbe jutott.