hétfő, április 23, 2018

A rossz idő ellenére lesz Maros-part-takarítás

Fotó: Vajda György

Amint korábban jeleztük, a Marosvásárhelyi Rádió kezdeményezésére több hivatal, nemkormányzati és médiaszervezet összefogott annak érdekében, hogy április 22-én a Föld napja tiszteletére megtakarítsák Marosvásárhely fölött a Maros komp és a sárpataki híd közötti szakaszának mindkét partját. 

Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségének vezetője szerint a kedvezőtlen időjárás ellenére mintegy 200 résztvevőre számítanak. Akik csatlakoznának az akcióhoz, azokat 22-én, szombaton 11 órára a kompnál várják. A tervek szerint négy csoportban zajlik majd a gyűjtés. Két-két csoportot csónakokkal átvisznek a Maroson, és a kijelölt szakaszt lentről és fentről, egymással szembeindulva takarítják meg. A zsákokba gyűjtött hulladékot majd a kijelölt helyre kell letenni, ahonnan az Adi Ecolect, az Aquaserv, illetve a marosszentgyörgyi polgármesteri hivatal által biztosított járművekkel elszállítják. A csapatokat a hegyimentő szolgálat terepjáró autóival viszik majd el a kezdőpontokhoz. A munkavédelmi kesztyűket és a zsákokat a szervezők biztosítják, de akinek van ilyen, hozhat magával. Ajánlatos gumicsizmával, az időjárásnak megfelelő ruhában menni, mert sok helyen bokrok, fák alól kell kiemelni a szemetet. A hegyimentő szolgálat biztosítja az egészségügyi ellátást is. Az RMDSZ Nőszervezete megígérte, hogy zsíros kenyérrel várja majd a szervezőket. 

Szász Attila arra kéri az érdeklődőket, hogy amennyiben lehet, ne késsenek, hogy a munkával minél jobban haladjanak, és egy időben kezdődjön meg a gyűjtés a kijelölt helyekről. – Ha minél többen leszünk, annál hatékonyabb a munka, és jobb a hangulat – mondta Szász Attila, ezért a kedvezőtlen időjárás ellenére is menjünk ki a komphoz, hogy mutassuk meg, nem vagyunk közömbösek, mindannyiunknak fontos a tiszta környezet!