vasárnap, április 22, 2018

Rendőrségi hírek

Vízbe fulladtak

Gernyeszeg környékén a Marosból, Mezősályinál pedig egy tóból emeltek ki holttestet szombaton a Maros megyei tűzoltók. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint Mezősályinál egy 81 éves férfi holttestét emelték ki a tóból, az illetőt napok óta keresték. A másik elhunyt személy 50 év körüli, és a törvényszéki orvostani vizsgálat szerint több mint 24 órája halott volt, amikor rátaláltak. Az első vizsgálatok szerint egyik tetemen sem találtak fizikai bántalmazásra utaló nyomokat.

 

Petárdák okoztak sérülést

Szilveszterkor Marosvásárhelyen három személy került kórházba petárdák és kisebb tűzijátékok nem megfelelő használata miatt. A SMURD rohammentő szolgálat marosvásárhelyi egységéhez nem sokkal éjfél után érkeztek meg a balesetet szenvedettek, akiknél kézfejsérülés és hallásbántalom kezelésére volt szükség. Súlyos sérülést egyikük sem szenvedett. Néhány szilveszterező a főtéri tűzijáték alatt, az otthonról hozott petárdák használata közben sérült meg, őket a helyszínen látták el a SMURD csapat szakemberei.

 

Büntettek a rendőrök

Január 2-3-án tizennyolc törvénysértést állapított meg a Maros megyei rendőr-felügyelőség, négy esetben tetten érték az elkövetőt. Az észlelt kihágások miatt a rendőrök 64 pénzbüntetést róttak ki, több mint 31 ezer lej értékben, 2450 lej értékben pedig faárut foglalt le a hatóság. A közlekedési szabályok megsértése miatt négy hajtási jogosítványt tartott vissza és két törzskönyvet visszavonta rendőrség.

 

Garázst törtek fel

A marosludasi rendőrök kedden a Május 1. utcában tetten értek egy 21 és egy 37 éves férfit, akik erőszakkal hatoltak be egy garázsba, hogy onnan különféle javakat vigyenek el. A rendőrségi kivizsgálás során kiderült, hogy az illetőket további két garázs feltörésével gyanúsítják. A két férfit 24 órára őrizetbe vették – tájékoztatott közleményben Andreea Pop, a megyei rendőr-felügyelőség szóvivője.