hétfő, június 25, 2018

Rendőrségi hírek

Rablás Szászrégenben

Szombaton éjjel rablás elkövetéséről értesítették a szászrégeni rendőrséget. Három tizenévest az Állomás utca egyik bárjában szólított meg egy fiatal, és arra kérte őket, hogy kövessék a vonatállomás felé. A továbbiakban három áldozatát az illető egy bicskával fenyegette meg, majd elvette mobiltelefonjaikat és egyéb javaikat. A rendőrök egy 18 éves fiatalembert azonosítottak a rablás gyanúsítottjaként. Az illetőt bírói felügyelet alá helyezték.

 

Szándékos gyújtogatás

Múlt csütörtökön arról értesítették a marosvásárhelyi rendőrséget, hogy Mezőbándon, az Állomás utcai volt dohányszárítónál, egy istállóban tűz ütött ki. A helyszínre a megyei katasztrófavédelmi felügyelőséget is riasztották, a tűzoltók a tűz eloltása után megállapították, hogy szándékos gyújtogatás történt. A lángok nem követeltek emberáldozatot és állatok sem pusztultak el, viszont jelentős anyagi kár keletkezett: 120 négyzetméteren leégett az épület tetőzete, ugyanakkor 18 tonna, körülbelül 18.000 lej értékű takarmány, széna és lucerna is kárba veszett. A rendőrségi kivizsgálás során egy 24 éves fiatalembert azonosítottak a gyújtogatás gyanúsítottjaként. Kiderült, hogy az illető ugyanebben az időszakban két további hasonló bűncselekményben is részt vehetett. Az ügy kivizsgálása folytatódik.

 

Közrendészeti razzia 

November 11-én és 12-én a marosvásárhelyi rendőrök mezőbándi és mezőrücsi kollégáikkal közösen közrendészeti razziát tartottak. Két kereskedelmi társaságot és 79 magánszemélyt ellenőriztek, igazoltattak. Négy esetben tetten érték a bűnelkövetőket. Ugyanakkor nyolc esetben összesen 4885 lej értékben bírságoltak, két esetben pedig közrendbontásért büntettek és ittas vezetésért két jogosítványt felfüggesztettek.