kedd, május 22, 2018

RÖVIDEN

* Labdarúgó 1. liga, 18. forduló (hétfői eredmény): FC Voluntari – Konstancai Viitorul 0-0. Az élcsoport: 1. Kolozsvári CFR 40 pont, 2. FCSB 38, 3. USK Craiova 36.

* Az A, a B, a C és a D csoport 5. fordulós mérkőzéseivel folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája. A műsor: CSZKA Moszkva – Benfica, FC Basel – Manchester United; B csoport: Paris Saint-Germain – Celtic Glasgow, RSC Anderlecht – Bayern München; C csoport: Qarabag – Chelsea, Atlético Madrid – AS Roma; D csoport: Sporting Lisszabon – Olimpiakosz Pireusz, Juventus – FC Barcelona.

* Ousmane Dembélé felépülése a vártnál gyorsabban halad, így az FC Barcelona szeptemberben megsérült labdarúgója akár már a Real Madrid elleni, december 23-i El Clásicón pályára léphet. A nyáron 105 millió euróért megvásárolt francia játékos combját két hónapja műtötték meg Finnországban. A beavatkozást követően három és fél, négy hónapos felépülési időszakot jósoltak Dembélének.

* Az Olasz Labdarúgó Szövetség elküldte Gian Piero Venturát a válogatott éléről, miután Svédország ellen nem sikerült kiharcolni a világbajnoki részvételt. Az olasz szövetség közleményéből nem derül ki pontosan, hogy menesztették-e a 69 éves edzőt, vagy lemondott posztjáról, esetleg közös megegyezéssel bontottak szerződést.

* Női kosárlabda Nemzeti Liga, 6. forduló (hétfői eredmény): Kolozsvári U – Gyulafehérvári CSU 61:65. Az állás: 1. Szatmárnémeti 12 pont/6 mérkőzés, 2. Sepsiszentgyörgy 10/5, 3. Alexandria 10/6, ...6. Marosvásárhelyi Sirius 6.

* A Telekom Veszprém öt góllal kikapott a vendég Paris Saint-Germaintől a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában. Az eredmény: 24-29 (12-12). Ezzel a hat kör után még százszázalékos Veszprém egymást követő második mérkőzését is elvesztette francia riválisával szemben, így valószínűleg játszania kell a nyolc közé jutásért.