hétfő, június 25, 2018

Röviden

* Kijutott a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra Svájc és Horvátország. A pótselejtező vasárnapi visszavágóján az alpesi ország gól nélküli döntetlenre játszott Észak-Írországgal, és mivel az első mérkőzést 1-0-ra megnyerte idegenben, így 1-0-s összesítéssel kvalifikálta magát az oroszországi rendezvényre, ahol ott lesz a görögökkel ugyancsak gól nélküli döntetlenre meccselő Horvátország is. Az adriai ország a pótselejtezős párharc első találkozóján 4-1-re diadalmaskodott, így a 0-0 elég volt a pireuszi visszavágón.

* Nemzetek közötti felkészülési labdarúgó-mérkőzések: Magyarország – Costa Rica (ma, 21.15 óra, TV: M4 Sport), Románia – Hollandia (ma, 21 óra, TV: Pro TV).

* A sport Románia legjobb nagykövete – nyilatkozta Besztercén az ifjúsági és sportminiszter. Marius Dunca vasárnap részt vett a testépítő és fitneszvilágbajnokságon, amelyet első alkalommal tartottak Romániában, és ahol átvette a sportág nemzetközi szövetségének elnöke, Rafael Santonja kitüntetését a világbajnokság megszervezésében vállalt szerepéért és támogatásáért. A sportminiszter néhány kategóriában átadta az aranyérmeket is.