vasárnap, május 27, 2018

Röviden

* Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése alapján Budapest rendezheti a 2019-es női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét. A mérkőzés helyszíne a Groupama Aréna lesz. A további 2019-es döntők: férfi Bajnokok Ligája, Madrid, Estadio Metropolitano; Európa-liga: Baku, Olimpiai Stadion; Európai Szuperkupa: Isztambul, Besiktas Stadion.

* Nyolc mérkőzéssel – az E, az F, a G és a H csoport két-két találkozójával – folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája. A második forduló első játéknapjának programjából a német bajnokságban éllovas Borussia Dortmund és a címvédő Real Madrid összecsapása emelkedik ki. A műsor: E csoport: Szpartak Moszkva – FC Liverpool, Sevilla – Maribor; F csoport: Manchester City – Sahtar Donyeck, SSC Napoli – Feyenoord; G csoport: AS Monaco – FC Porto, Besiktas – RB Leipzig; H csoport: APOEL – Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund – Real Madrid. Valamennyi mérkőzés 21.45 órakor kezdődik.

* Labdarúgó 1. liga, 12. forduló (vasárnapi eredmények): Jászvásári CSM Politehnica – Temesvári Poli ACS 1-1, Bukaresti FCSB – Bukaresti Dinamo 1-0. Az élcsoport: 1. Kolozsvári CFR 26 pont/11 mérkőzés, 2. FCSB 25/12, 3. Craiova 23/12.

* A brazil labdarúgó-bajnokságban is bevezetik a videobírót, miután az élvonalban listavezető Corinthians úgy győzte le 1-0-ra a Vasco da Gama csapatát, hogy a mérkőzés egyetlen gólját szerző Joao Alves de Assis Silva kézzel juttatta a hálóba a labdát. A szabálytalanságot a játékvezető és az asszisztens sem vette észre. A Vasco tiltakozása nyomán a brazil szövetség vezetői úgy döntöttek, felgyorsítják a videobíró bevezetésének folyamatát. A videobírót az észak-amerikai profiligában, az ausztrál élvonalban és a német Bundesligában is alkalmazzák és az oroszországi Konföderációs Kupán is használták.

* Újabb világversenyre pályázna Magyarország: a Magyar Atlétikai Szövetség jelezte szándékát a 2023-as felnőtt szabadtéri vb megrendezésére, amit a kormány és a sportvezetés is támogat.