hétfő, április 23, 2018

RÖVIDEN

* Papírforma-vereséget szenvedett a Maros Kosárlabdaklub a férfikosárlabda FIBA Európa-kupa K csoportjának 3. fordulójában rendezett mérkőzésen, a Södertälje otthonában, kedd este. Az eredmény 88:68. A Martinic, Mohammed és Barham nélkül kiálló marosvásárhelyi legénység pillanatig sem adta jelét annak, hogy meg akarná nyerni a meccset, sokat voltak pályán a hazai bajnoki mérkőzéseken inkább mellőzött játékosok. A csapat legeredményesebb tagja Goran Gajovic volt 18 ponttal és 8 gólpasszal, Dalibor Djapa 14 pontot szerzett, míg Ernest Kalve 10 ponttal járult hozzá a közöshöz. A győztesektől Bizaka tűnt ki a maga 23 pontjával, illetve Kurbas, aki 15 pontot szerzett. A Maros KK-nak ez volt zsinórban a harmadik veresége a három lehetségesből.

* Ilie Stant hozták edzőnek az ASA 1. ligás labdarúgócsapathoz, miután Dan Alexa lemondott a tisztségről. A kinevezését követő első nyilatkozatában az új szakvezető lehetségesnek nevezte, hogy a marosvásárhelyi alakulat a bajnokság meglepetéscsapata legyen, ehhez szerinte csak az kell, hogy itt tartsák a keret meghatározó játékosait, és néhány jobb futballistát igazoljanak. Mint ismert, az ASA jelenleg az utolsó előtti helyen áll a tabellán, 9 ponttal (18 pontos szerzeményének felét elvették az adósságok miatt). A marosvásárhelyiek 49 éves új szakvezetője játékosként a Bukaresti Steauánál tűnt fel, válogatott labdarúgó is volt. Edzőként An-ghel Iordănescu mellett kezdett dolgozni, később a román nemzeti együttesnél is megfordult. Vezetőedzőként arab országokban szerzett tapasztalatot, illetve idehaza a Târgovişte, a Victoria Brăneşti, a Bukaresti Steaua, a Concordia Chiajna, a Vaslui FC és a Brassói FC csapatait irányította.

* Vereséget szenvedett kedden Sorana Cîrstea a kínai Sencsenben zajló, 626.750 dolláros összdíjazású női tenisztorna nyolcaddöntőjében. A román teniszezőt a verseny első kiemeltje, a lengyel Agnieszka Radwanska búcsúztatta sima 6-0, 6-3-mal, 79 perces mérkőzést követően. Párosban felemás a mérleg: a harmadik helyen kiemelt Raluca Olaru–Olga Szavcsuk román-ukrán páros bejutott a negyeddöntőbe, miután 62 perc alatt, két szettben, 6-2, 6-2 arányban legyőzték a Ying-Ying Duan/Qiang Wang kínai duót. Ezzel szemben a tavalyi montreali tornán döntős Simona Halep–Monica Niculescu páros alig több mint egy óra alatt váratlan, 3-6, 3-6 arányú vereséget szenvedett a gyengébb játékerejűként számon tartott Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova orosz kettőstől.