szerda, május 23, 2018

Pjotruska

Karácsony Benő regénye színpadi előadásként a Tompa Miklós Társulat műsorán

Karácsony Benő Pjotruska című regénye a tavalyi esztendő szeptemberében – Kincses Elemér színpadi változatában – már közönség elé került a magyar dráma napja alkalmával tartott felolvasószínházi bemutatón. A társulat ezúttal arról értesíti közönségét, hogy május 18-án, pénteken este 7 órától az Underground teremben színpadi előadásként, könnyes bohózat műfaji megjelöléssel mutatja be a dramatizációt.

„Karácsony Benő csodálatos regénye a két világháború közötti Magyarország ironikus, keserédes, ugyanakkor halálosan pontos rajza. A három főszereplő – ki-ki a maga módján – megjárja a poklokat, miközben a mennybe készül. Ennek a készülődésnek a stációi az előadás jelenetei. A Pjotruska egyik kedvenc regényem, és nagy-nagy boldogságra és büszkeségre ad okot, hogy ennek a munkának az apropóján a nevemet a Karácsony Benőétől csak egy gondolatjel választja el” – vallja Kincses Elemér rendező.

Az előadásban fellép Bálint Örs, Kádár L. Gellért és Gecse Ramóna; díszlet: Huszár Kató; jelmez: Sikó Doró. A május 18-i bemutatóra a Bernády György-mecénásbérletek érvényesek. A bemutatót követő előadásra május 23-án, szerdán 19 órakor kerül sor. A 12 éven felülieknek ajánlott előadás román nyelvű felirattal követhető, további információk a színház honlapján – www.nemzetiszinhaz.ro – és Facebook-oldalán – www.facebook.com/tompamiklos