kedd, május 22, 2018

A Pandurii együttesét is legyőzte az ASA

Zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg a Marosvásárhelyi ASA szombaton, amikor 4-1 arányban diadalmaskodott a volt élvonalbeli Zsilvásárhelyi Pandurii csapata ellen, így felzárkózhatott a tabella 4. helyére. 

Jó iramú mérkőzést láthatott a mintegy 400 hazai néző a Sziget utcában, viszont az első gólt a zsilvásárhelyiek szerezték meg a valamikori ASA-játékos, Ciprian Rus révén, a 18. percben. Rus mintegy 20 méterről volt eredményes, miután Dodoitól kapott egy ideális labdát: 0-1.

A hazaiak nem adták fel a harcot, így a 36. percben egyenlítettek Petra révén, aki egy jobb oldali beadás során közelről a hálóba juttatta a lasztit: 1-1.

A második játékrész elején (48.) az Al. Stoica által jobb oldali szögletből beívelt labdát a hazaiak csapatkapitánya, Candrea mintegy 5 méterről a hálóba fejelte, így csapata átvette a vezetést: 2-1.

A találkozó kulcshelyzete a 69. percben volt, amikor egy támadás során a kapura törő Sîrbut Stanca utolsó emberként a tizenhatos előterében gáncsolta, így piros lapot kapott, majd elhagyta a játékteret. Mivel a Pandurii addig már hármat cserélt, ezért helyét Sergiu Homei, az ASA korábbi labdarúgója foglalta el, aki két alkalommal (76. és 82.) is mentett Stoica és Sîrbu elől. A mérkőzés hajrájában azonban tehetetlennek bizonyult, amikor D. Panait (86.) és T. Petriş (90+2) is bevette kapuját. Az ASA ezzel újabb sikert könyvelt el, és ideiglenesen felkapaszkodott a tabella 4. helyére (azonban a Clinceni vasárnapi győzelmével egy pozíciót visszaesett – a szerk.).

Az őszi idény utolsó játéknapján a marosvásárhelyi alakulat a Temesvári Politehnica ASU otthonába látogat, viszont a bajnokság nem zárul le, hiszen idén még megrendeznek két fordulót a tavaszi évadból: az ASA a Ştinţa Miroslava vendége lesz, majd a Foresta Suceávát fogadja a Sziget utcában. 

 

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 2. liga, 18. forduló: Marosvásárhelyi ASA – Zsilvásárhelyi Pandurii 4-1 (0-1) 

Marosvásárhely, Trans-Sil stadion, vezette: Marian Barbu (Fogaras) – Petrişă Ionuţ Câmpeanu (Kolozsvár), George Bogdan Duţă (Bákó).

Gólszerzők: Petra (36.), Candrea (48.), D. Panait (86.) és T. Petriş (90+2.), illetve C. Rus 18.). 

ASA: Moga – Băjan, Candrea, Kilyén, Mendy, P. Iacob, Petriş, Al. Stoica (86. Iliescu), C. Sîrbu, Licu (76. D. Panait), Petra (72. Mijokovic).

Pandurii: Stanca – Homei, Celea (66. Turda), D. Lung, Drugă, Brînzan, Şut, Dodoi (58. Pârvulescu), Dănăricu (63. Raiciu), Cip. Rus, Durkovic.

 

Eredményjelző

A 2. ligás labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának eredményei: Nagyváradi Luceafărul – Ştiinţa Miroslava 1-1, Temesvári Ripensia – Temesvári Politehnica ASU 0-2, Dacia Unirea Brăila – Aradi UTA 3-4, Sportul Snagov – Foresta Suceava 2-0, Bukaresti Metaloglobus – Afumaţi CS 0-3, Chindia Târgovişte – Dunărea Călăraşi 2-2, Argeş FC – Szatmárnémeti Olimpia 2-1, Academica Clinceni – Baloteşti CS 5-2. A Mioveni CS – Nagyszebeni Hermannstadt találkozót ma játsszák.