szombat, április 21, 2018

Pótolni lehet a hiányzó iratokat

A Szülőföldön magyarul pályázati irodában befejeződött a benyújtott pályázatok digitális rögzítése. Romániai viszonylatban összesen 149.061 igénylést iktattak, amelyből 1.843 hallgatói és 147.218 nevelési, oktatási támogatási igénylés.

Az irodába 1.132 hiányos pályázat érkezett, a leggyakrabban előforduló hiányosság a szülő érvénytelen vagy hiányzó személyazonossági igazolványa.

A következő időszakban lehetőség nyílik a hiányzó iratok pótlására. A jövő hét folyamán kezdik el kézbesíteni a hiánypótlási felszólításokat. A kézbesítéstől számított 15 napon belül be kell küldeni az iroda által kért dokumentumot. Amennyiben a hiányt a pályázó nem pótolja, a támogatásigénylést elutasítják.

Az iroda vezetősége felhívja az érintettek figyelmét, hogy olvassák el a levelet, és csak a kért dokumentumokat postázzák. A borítékra rá kell írni: hiánypótlás.

Amennyiben a levél szövege nem érthető, vagy nem egyértelmű az igénylő számára, hogy mit kell postáznia, levélben vagy telefonon lehet érdeklődni az info@szulofoldonmagyarul.ro címen, illetve a 0266/244-450 telefonszámon. Tájékozódni a szulofoldonmagyarul.ro honlapon is lehet – közölte Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a Szülőföldön magyarul programkoordinátora.