kedd, június 19, 2018

Nyert a MSE, de csökkenhet előnye

Egyenesen szögletből lőtt gólt Ungur a második félidőben. Fotó: Szántó Lehel

Egyre közelebb a 4. liga bajnoki címéhez a Marosvásárhelyi MSE, amely könnyedén nyert Ákosfalva ellen a hétvégi, 26. fordulóban. Nem dőlhet azonban még hátra Fehér Csaba együttese, mert ugyanebben a fordulóban egy olyan eset is történt, amely előrevetítheti, hogy hamarosan csökkenni fog az MSE előnye az őt üldöző Marosoroszfaluval szemben. A Dicsőszentmártoni Unirea Tricolor ugyanis nem jelent meg hazai pályán a Marosludas elleni találkozón. Az eset előzménye, hogy a dicsőszentmártoniak segesvári kupameccse botrányos körülmények között szakadt félbe, aminek következtében a csapat három játékosát eltiltották, és magát a klubot is pénzbírsággal sújtották. A meg nem jelenés pedig arra enged következtetni, hogy a dicsőszentmártoniak megsértődtek, és nem kívánják folytatni. Márpedig ha az Unirea Tricolor szerdán sem jelenik meg, automatikusan a kizárás sorsára jut, és az összes tavaszi eredményét törlik. Törlésre kerül a Marosoroszfalu elleni döntetlenjük mellett az MSE győzelme is, azaz Oroszfalu két ponttal közelebb kerül az éllovashoz. Így, tekintve, hogy a 28. fordulóban az MSE áll, a jelenlegi potenciális előnye mindössze három pont Marosoroszfaluval szemben. Másrészt a szerdai hétközi fordulóben az MSE Dánosra utazik, míg Marosludason a házigazák Marosoroszfalut fogadják. Ha az MSE nyer, és Marosludas legyőzi Marosoroszfalut, akkor matematikailag sem lehet már az éllovast befogni.

Az MSE Ákosfalva elleni mérkőzése amúgy premiert hozott, mert a hazai találkozóit eddig a Sziget utcai műgyepes pályán játszó csapat ettől a mérkőzéstől kezdődően a szomszédos, 6000 férőhelyes stadionban rendezi a találkozóit, ahol korábban az ASA játszott. Úgy tűnik, jól érzik magukat a játékosok az új környezetben, mert valósággal lefutballozták az ákosfalviakat a pályaavatón. A mérkőzésről sokat nem lehet mondani, hiszen Ákosfalva csak ritkán tudta átlépni a felezővonalat, míg az MSE helyzetet helyzet után dolgozott ki Fărcaş kapuja előtt. Az első gólt Ruja már a 2. percben befejelte, egy szöglet, majd Silaghi visszafejelése után, aztán a 22. percben Török küldte kapásból a kapura Dudás beadását. Szünetig még Ruja és Dudás volt eredményes, míg Ákosfalva részéről két távoli lövést jegyezhettünk, ezek azonban a felső sarok mellett szálltak el.

A második félidőben még nagyobb volt a hazai fölény, és újabb négy gól született, ebből három négy perc leforgása alatt. Előbb Ungur közvetlenül szögletből csavarta a hosszú sarokba, majd Deteşan fejezett be egyszerűen egy támadást, aztán ismét Ungur volt eredményes. Az utolsó találat Ruja nevéhez fűződik.

 „A játékosaim hamar alkalmazkodtak a természetes gyepfelülethez, korán megszereztük a vezetést, ami után megnyílt a játék, és több gólt szereztünk, számos gólhelyzetet tudtunk kidolgozni. Fontos ezután is, hogy nagyon komolyan odafigyeljünk minden ellenfelünkre, hogy a következő mérkőzéseken is be tudjuk hajtani a 3 pontot” – mondta a mérkőzés után az MSE edzője, Fehér Csaba.

 

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 4. liga, 26. forduló: Marosvásárhelyi MSE – Ákosfalvi Napsugár 8-0 (4-0)

Marosvásárhely, Sziget utcai stadion, 500 néző. Vezette: Papp Csaba (Marosvásárhely) – Teodor Raţiu (Marosludas), Alina Casoni (Marosvásárhely). Ellenőr: Florin Buşcu (Marosvásárhely).

Gólszerzők: Ruja (2., 39., 83.), Török (22.), Dudás (42.), Ungur (63., 69.), Deteşan (67.).

Sárga lap: Makkai (18.), Sipos (87.).

MSE: Kristály (78. Rigmányi) – Mihály Z., Silaghi, Brai, Török (71. Iernuţan), Ungur (71. Totó), German, Moldován, Tamás, Dudás (59. Deteşan), Ruja (86. Ciula). 

Ákosfalvi Napsugár: Fărcaş – Jánosi, Mihály S., Makkai (61. Bari), Pastor, Moré, Cucută (46. Halász), Gáll (56. Nagy Ádám), Sipos, Hanca, Bustya (71. Ötves). 

 

Eredményjelző

A labdarúgó 4. liga 26. fordulójában a következő eredmények születtek: Dicsőszentmártoni Unirea Tricolor – Marosludas 0-3 (a házigazdák nem jelentek meg), Marosoroszfalu – Nagysármás 6-1, Nyárádszereda – Marosvásárhelyi Gaz Metan 3-1, Szováta – Mezőméhes 3-0 (hivatalból), Kutyfalva – Nyárádtő 5-4, Náznánfalva – Marosvásárhelyi Atletic 1-7, Marosvásárhelyi MSE – Ákosfalva 8-0. Dános állt.