hétfő, május 21, 2018

Nem tudott vizet kavarni a Sirius a bajnok ellenében

Alaposan, több mint ötven pont különbséggel elverte a Marosvásárhelyi UPM Siriust a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga 15. fordulójában. A címvédő és a mostani idényben veretlen háromszékiek ellen még önmaguk legjobb teljesítményével sem sok esélyük lett volna a marosvásárhelyieknek, de ilyesmiről szó sem volt a pályán.

Egy pillanatig sem volt pariban a marosvásárhelyi csapat. Na jó, talán egy picikét az első negyedben, amikor még civilizált különbséget mutatott az eredményjelző, azonban a folytatás semmi jót nem hozott Ionel Brustur csapata számára. A harmadik negyed pedig, amely általában is a Sirius leggyengébb időszaka, most 31 pontot (!) adott hozzá tíz perc alatt a sepsiszentgyörgyi előnyhöz. Az utolsó tíz percben aztán már csak a tartalékok játszottak a zöldeknél, de a Sepsi SIC ebben a negyedben is több pontot szerzett, mint vendéglátója.

A marosvásárhelyieknek már az is kínszenvedés volt, hogy dobóhelyzethez jussanak, ám amikor sikerült, akkor sem voltak a legpontosabbak, mezőnyből 34% még egy ificsapatnak is kevés. A statisztika pedig nem mutatja, hogy éppen csak kiszédült a gyűrűből a labda, vagy fél méterre elkerülte a gyűrűt, de a helyszínen szomorúan láthatták a szurkolók, hogy bizony nagyon sok esetben „homályt” dobtak a házigazdák.

Nem is soroljuk tovább a statisztikai adatokat, maradjunk annyiban, hogy minden tekintetben a vendégek voltak a jobbak, és nem kevéssel, hanem fölényesen.

A Sirius számára még öt mérkőzés van hátra az alapszakaszból, ezek közül az elsőt szombaton Kolozsváron játsszák. Az utolsó hely elkerülésére azonban már csak legfeljebb elméleti esély maradt.

 

Jegyzőkönyv

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 15. forduló: Marosvásárhelyi UPM Sirius – Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 52:106 (15-22, 11-24, 7-38, 19-22)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Cosmin Prişcă (Medgyes), Stretea Máté András (Nagyvárad), Kővágó Lajos (Nagyvárad). Ellenőr: Stelian Bănică (Bukarest).

UPM Sirius: Robinson 18 pont (1), Mészáros 10, Mitov 8, Alina Pop 6 (1), Radović 5 (1), Radu 5 (1), Beldian, Gál Emese, Imreh, Feiseş, Gál Noémi. 

Sepsi SIC: Marshall 18 pont (1), Fontaine 16, Džankić 15, Stoenescu 15 (4), Kress 10, Gödri-Părău 10 (1), Huţanu 9 (1), Hamilton-Carter 6, Kilin 5 (1), Kovács 2, Neagu.

 

Eredményjelző

A női kosárlabda Nemzeti Liga 15. fordulójának eredményei: Gyulafehérvári CSU – Kolozsvári U 58:60, Marosvásárhelyi UPM Sirius – Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 52:106, Brassói Olimpia – Szatmárnémeti CSM 70:62, CSBT Alexandria – Temesvári SCM 72:69. Az Aradi ICIM állt.