szerda, május 23, 2018

Nappali ruhák

Idén főleg a feminista mozgalom befolyásolja a divatot. A 2018-as tavaszi-nyári szezonban a divattervezők igyekeztek a nőies és férfias jegyeket úgy kombinálni, hogy a női egyéniség minden jellemzőjét hangsúlyozzák, és minden hölgy a saját énjére találjon ezekben a ruhákban, ugyanakkor elegáns, stílusos és kifogástalan legyen a megjelenése.

Idén ismét divat a BABOS, viszont ezúttal másképpen, azaz szokatlan, a klasszikustól eltérő formában is, pédául degradéban növekvő babok, többféle méretű babos anyag kombinálása, apró, sűrű babok, csíkos alapon tarka babok, aszimmetrikus óriásbabok más mintákkal kombinálva – mindezek klasszikus fekete-fehérben vagy színesben egyaránt divatosak.

A MINTÁK esetében a szokatlan jelző talál a legjobban a különleges, színes, meglepő ábrákkal díszített anyagokból készült ruhákra, melyek megszépítik mindennapjainkat.

AZ ÓRIÁSVIRÁGOK is vidámságot, életkedvet sugároznak, akár a ruha egyik részét díszíti egy vagy több óriásvirág, akár az egész anyagot befedő, gazdag, tarka virágminta uralja a képet.

A női vállak eleganciáját kihangsúlyozó VÁLLPÁNTOS RUHÁK és kötényruhák idén, ha keskeny pántúak és áttetsző anyagból készültek, nemcsak a vállat, hanem az egész testet látni engedik. Ugyanolyan divatosak a visszafogottabb, könnyű anyagokból készült darabok is.

„A kevesebb többet jelent” elvet az ELEGÁNS NAPPALI RUHÁK esetén is alkalmazták a divattervezők, meleg színárnyalatú, kiegyensúlyozott hosszú, lezserebb formájú, egyszerű szabású darabokat alkotva, melyek ismételten bizonyítják, hogy az egyszerűség kihangsúlyoz- za a női szépséget.

A ROMANTIKUS, BOHÓ STÍLUS kiemelkedő kontúrjaival ismét hódít. Akár fluoreszkáló kötött anyagokból, akár virágmintás anyagokból, csipkerátétekkel vagy népi motívumokkal díszített darabokat választunk, biztosan divatosak leszünk.

A NAPPALI STRANDRUHÁK is különlegesek. Úgy tervezték őket, hogy nemcsak a strandra, hanem egy víz melletti partira is alkalmasak. A könnyű, finom anyagokból készült, eredeti formájú kötényruhák mellett találunk bonyolultabb szabású, különleges részletekkel ellátott ruhákat is. A jelszó itt a kísérletezés és a merészség.

Semmi sem kellemesebb nyáron, mint egy lezser, pihekönnyű ruha viselése. Ezért a divattervezők nappalra NYÁRI RUHAKÉNT lenge anyagokból varrt, érdekes, absztraktmintás, csipkés, fodros vagy kivágásokkal, hasítékokkal ellátott ruhacsodákat ajánlanak. A meleg ellenére ismét divatosak a HOSSZÚ UJJÚ ruhák, melyeket estére is nyugodtan felvehetünk. És végül az elegáns megjelenés érdekében egyetlen divatkedvelő hölgy ruhatárából sem hiányozhat idén a MINIRUHA, mely lehet bármilyen színű vagy stílusú, az a fontos, hogy egyéniségünknek megfelelőt válasszunk.

 

Casoni Szálasi Ibolya