hétfő, június 25, 2018

Női szereplőket keresnek az új, marosvásárhelyi nagyjátékfilmbe

Casting!

A GAT Films Transilvania producerei castinget hirdetnek Alecs Năstoiu új, The Secret of Pin-up Island című nagyjátékfilmje kapcsán – a szereplőválogatásra szeptember 17-én, vasárnap 16 órakor kerül sor a Privo Hotel konferenciatermében (Kaptató–Urcuşului u. 1 sz.). Alex Năstoiu második nagyjátékfilmjét készíti elő, a forgatás szeptember végén kezdődik. A rendezőt az igen sikeres Billion Star Hotel című alkotása kapcsán ismerhetjük, amely 2016 februárjában került a mozikba, és azóta tizenkilenc díjat nyert különböző fesztiválokon.

A The Secret of Pin-up Island nemzetközi koprodukció, amelyben hazai, oroszországi, osztrák, thaiföldi és szerbiai színművészek játszanak, a női főszerepet az orosz Rina Grishina vállalta el. Őt többek között olyan filmekből ismerhetjük, mint az Another Year, a Crime and Punishment, avagy a Kukhnya. 

Az alkotócsapat nyolc női mellékszerepre keres jelentkezőket. A szereplőválogatáson való részvételhez az érdeklődőknek egy e-mailt kell elküldeniük Irina Toncean producer címére – iritoncean@gmail.com –, a levélnek tartalmaznia kell a jelentkező nevét, életkorát, foglalkozását, lakhelyét, telefonszámát, egy fényképet és azt, hogy az illető rendelkezik avagy nem rendelkezik színészi tapasztalattal. A jelentkezési határidő szeptember 16-a, szombat, 18 óra. A szereplőválogatáson részt vevők életkora 16 és 35 év közötti lehet, a színészi tapasztalat nem kötelező. 

Ami a filmet illeti, a szinopszis szerint egy fiatal lány egy elhagyatott gyárban, bezárva ébred. Megtudja, hogy a Pin-up Island nevű kormányzati program alanya – a program keretében választják ki azokat a nőket, akiknek be kell népesíteniük a szigetet az emberi faj túlélésének érdekében, mert a világot egy halálos vírus pusztítja. Sikerül-e vajon megszöknie? – teszik fel a kérdést az alkotók.

A GAT Films Transilvania független filmvállalat, amelyet 2014-ben alapított Ovidiu Radian Vasu és Alecs Năstoiu. A szereplőválogatással kapcsolatosan Irina Toncean producernél (a fent említett e-mail címen, valamint a 0744-268-894-es telefonszámon) lehet érdeklődni.