hétfő, június 25, 2018

Női kézilabda BL: újabb győzelmével csoportgyőztes a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC házi-gazdaként kilenc góllal legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában, ezzel csoportja élén végzett.

A házigazdáknál a sérült norvég Nora Mörk, a brazil Eduarda Amorim és a holland Yvette Broch nem léphetett pályára.

Az első három gólt meglepetésre a vendégek szerezték, a Győrnek több mint hat percre volt szüksége az első találathoz. Sokat hibáztak a csapatok, a házigazdák a 17. percben vezettek először (7-6), majd Stine Oftedal vezérletével megnyugtató előnyt szereztek a szünetre (17-12).

Alja Koren góljaival igyekezett tartani magát a Krim Mercator Ljubljana, de a hazaiak a második félidőben már ellenállhatatlanul kézilabdáztak, és Oftedal, illetve Nycke Groot remek teljesítményével végül magabiztosan győztek.

A szlovén csapat legeredményesebb játékosa Koren volt, aki 13 lövésből kilenc gólt szerzett.

A győriek ellenfele a montenegrói Buducnost Podgorica lesz a negyeddöntőben.

 

Oroszországban is kikapott a Bukaresti CSM

A Bukaresti CSM a harmadik helyen végzett a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, miután utolsó csoportmeccsén 25-24 (9-12) arányú vereséget szenvedett Oroszországban, a Rosztov-Don pályáján. A CSM remek első félidőt produkált, vezetett 10-6-ra, 11-7-re és 12-8-ra is, ebből hárompontos előny maradt a szünetre, 12-9. A második félidőben a Rosztov-Don jobban játszott, megfordította az eredményt, és végül 25-24-re győzött, így a második helyen végzett a csoportban.

A negyeddöntőben a CSM a másik csoport második helyezettjével, a Metz Handballal játszik. 

 

Eredményjelző

Női kézilabda BL, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, 1. csoport:

* Győri Audi ETO KC – Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 34-25 (17-12)

a Győr gólszerzői: Oftedal 11, Groot 7, Bódi 5, Knedlikova, Hansen, Görbicz, Fodor 2-2, Afentáler, Tomori, Puhalák 1-1

* Rosztov-Don (orosz) – Bukaresti CSM 25-24 (9-12)

a Bukaresti CSM gólszerzői: Cristina Neagu 6, Majda Mehmedovic 5, Amanda Kurtovic 4, Oana Manea 3, Isabelle Gullden 3, Marit Frafjord 1, Na-thalie Hagman 1, Gnonsiane Niombla 1

* FC Midtjylland (dán) – Nykobing Falster Handboldklub (dán) 24-20 (10-9)

A csoport végeredménye: 1. Győri Audi ETO KC 16 pont, 2. Rosztov-Don 15, 3. Bukaresti CSM 13, 4. FC Midtjylland 6, 5. Nykobing Falster Handboldklub 5, 6. Krim Mercator Ljubljana 5 (pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak)