szerda, május 23, 2018

Mosolyogva veszíteni

A Medicina felszabadultabban és ennek következtében kevesebb hibával játszott, mint egy hete Jászvásár ellen (amikor képünk készült), így – az ellenfél egyértelmű fölényének tudatában – minden megszerzett pont őszinte örömöt okozott. Fotó: Nagy Tibor

Nem volt egy súlycsoportban a Bukaresti CSM és a Marosvásárhelyi CSU Medicina csapata a szombati női röplabda bajnoki találkozón, az A1 osztályú pontvadászat 12. fordulójában. A fővárosi klub „világválogatottja” alig valamivel több mint egy óra alatt elseperte a marosvásárhelyi fiatalok minden ellenállását.

A Medicina felszabadultabban és ennek következtében kevesebb hibával játszott, mint egy hete Jászvásár ellen, így – az ellenfél egyértelmű fölényének tudatában – minden megszerzett pont őszinte örömöt okozott, mosolyogva tudták elhagyni a játékteret. Az más kérdés, hogy miként jellemzi Marosvásárhely sportját, hogy már ilyen kevés is elég egy kis örömhöz.

Roppant bátran kezdte a Medicina a Dinamo csarnokban megrendezett találkozót, az elején 5-2-re vezetett, és csak 7-7 után engedte át a vezetést a házigazdáknak. A CSM első időkérése azonban meghozta a változást a bukarestiek játékában, az addigi lagymatag támadások helyét Baciu „ágyúgolyói” vették át, és a fejjel magasabb hazai sánc egyre gyakrabban zárta le a támadás útját a marosvásárhelyiek előtt. A statisztika 16 sáncolásból szerzett pontot számol össze a házigazdák szempontjából az összesen 75-ből, ami több, mint az összes pont egyötöde. Ugyanakkor az átlagosnál lényegesen kevesebb pontot „ajándékozott” oda a Medicina ki nem kényszerített hibákból, ám a bukarestiek támadásai olyan erővel érkeztek, hogy ha a védelem oda is ért a labdához, már nem tudta azt kontrollálni.

Különösen a második játszmában volt nagy a különbség, amikor a Medicina alig tudott hat pontot gyűjteni, ismételjük, anélkül hogy sokat hibázott volna, ám ekkora volt – elsősorban fizikális szempontból – a különbség a két csapat között. Predrag Žucović időkérései során megpróbálta arra ösztönözni a tanítványait, ne törődjenek az eredménnyel, minden labdamenetet a legjobb tudásuk szerint próbáljanak megoldani, ez a tudás azonban ezen a meccsen nem volt elég.

A női röplabda A1 osztály következő fordulóját szombaton rendezik, a Medicina egy újabb bajnoki pretendens, a CSM Târgovişte együttesét fogadja a Pongrácz Antal-csarnokban.

 

Jegyzőkönyv

Női röplabda A1 osztály, 12. forduló: Bukaresti CSM – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0 (25:15, 25:6, 25:16)

Bukarest, Dinamo csarnok, 100 néző. Vezette: Valentin Besoi (Rm. Vâlcea), Alexandru Prodana (Bukarest). Ellenőr: Constantin Ispas (Bukarest).

Bukaresti CSM: Radosová, Koolhaas, Signorile, O. Medić, S. Medić, Baciu (Zadorozsnaja). Liberó: Ispas.

CSU Medicina: Babaş, Dobriceanu, Iancu, Vers, Buterez, Ioan (Cauc, Dumitrescu, Niţă, Arniceru, Diţu, Străchinescu). Liberó: Molnar (Rancz).

 

 

Eredményjelző

A női röplabda A1 osztályú bajnokság 12. fordulójában a következő eredmények születtek: Bukaresti CSM – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0, Jászvásári Penicilina – Balázsfalvi Alba Volei 0:3, Lugosi CSM – Temesvári Agroland 0:3, Bukaresti Dinamo – CSM Târgovişte 0:3. A Kolozsvári U – Bákói Ştiinţa mérkőzést elhalasztották.