kedd, május 22, 2018

A menedzserek találkoztak

Csütörtökön délután a Köpeczi–Teleki-ház gyűléstermében ünnepélyes bemutatkozó gyűlését tartott a St. Georgius (Szent György) Manager Club. A rendezvényen körülbelül 100 cég- és intézményvezető vett részt.

A klub marosvásárhelyi és marosszentgyörgyi üzletemberek kezdeményezése. Célja összegyűjteni a Marosvásárhely vonzáskörébe tartozó vállalkozói, oktatási, kulturális és civil szféra vezetőit, feltérképezni a közös problémákat, és közösen működő cselekvési tervet kidolgozni ezek megoldására. 

A gyűlésen részt vettek és a több mint két évtizedes tapasztalataikról beszámoltak a Jászsági Menedzser Klub vezetői is. Ők, tekintettel Marosszentgyörgy és Jászberény testvértelepülési kapcsolatára is, példaképként szolgáltak a frissen alakult St. Georgius Manager Clubnak. 

Meghívott előadó volt Kolumbán Gábor tanár is, aki Merre van az előre? címmel rendkívül érdekes előadást tartott. 

A St. Georgius Manager Club konzultatív, véleményformáló és érdekérvényesítő szerepet kíván betölteni Marosvásárhely vonzáskörzetében, hogy a régió menedzserei közös erővel találjanak megoldást gondjaikra, közös összefogással adjanak hangot véleményüknek, javaslataiknak vagy panaszuknak. A menedzserek összefogásának kiemelt célja civil intézményként segíteni Marosvásárhelyt és környékét felzárkózni a környező megyeszékhelyekhez, behozni a gazdasági és társadalmi lemaradást.

A szervezők tudatában vannak annak, hogy ezen az első találkozón nem sikerült megszólítani minden menedzsert. Az elkövetkező időszakban nagy érdeklődéssel várják köreikbe azokat a vezetőket, akik értelmét látják e közösséghez való tartozásnak, és saját intézményük fejlesztése mellett, szabadidejük függvényében, szeretnének tenni a közös jó megteremtéséért is.

Mától a klub felmérést készít a menedzserek körében. Ebben a legnagyobb közös problémákat kutatják fel, hogy az első konkrét cselekvési irányok ezekre összpontosuljanak.

A St. Georgius Manager Club tevékenysége iránt érdeklődők a 0722-667-783 telefonszámon vagy a zsoltszathmary@gmail.com címen bővebb információt kaphatnak.

Az alapítók: Bereczki Sándor, Birtalan István, Borka-Balás Attila, Horváth Árpád, Gogolák Zsolt, Nyulas Bernát, Szathmáry Zsolt nevében

Szathmáry Zsolt elnök