hétfő, június 25, 2018

Megszeppenve, még inkább megfogyatkozva

Későre bátorodtak fel annyira a képünkön támadó Olimpic játékosai, hogy felvehessék a versenyt az ellenféllel. Fotó: Nagy Tibor

Egy győzelem, egy vereség a marosvásárhelyi felnőttkézilabda elmúlt hétvégi mérlege. Míg az utóbbi időben bukdácsoló és a játékoslétszám tekintetében erősen megfogyatkozott Mureşulnak az eddig a mezőny leggyengébb csapatának bizonyult Székelyudvarhely legyőzése nem jelentett teljesíthetetlen feladatot, a korábban többször szép produkcióval előrukkoló Olimpic ezúttal elmaradt önmaga képességeitől, és nem tudta meglepni a csoport éllovasát. 

 

Az Olimpic első veresége hazai pályán

Elszenvedte első vereségét hazai pályán a Marosvásárhelyi Olimpic a női kézilabda A osztály B csoportjában. A 11 gólos különbség eltúlzottnak tűnik, azonban a 15-16 éves marosvásárhelyi lányok kissé megszeppenten kezdték a mérkőzést, aztán a második félidő elején is volt egy 1-9-es sorozat, amikor az Olimpic egymás után hatszor lőtte a labdát a kapusba (mindannyiszor jobb szélről, mert ezt kínálták fel okosan a temesvári védők). Ezeket az időszakokat leszámítva a serdülőbajnokságban is szereplő házigazdák bátran és hatékonyan vették fel a versenyt a számos szuperligás tapasztalattal rendelkező játékost felvonultató ellenféllel, magas színvonalú kézilabdát produkálva. És ha a vendégek kapujában nincs egy nagyon jó formában védő kapus, akkor a különbség kisebb is lehetett volna.

A marosvásárhelyi csapatot ezúttal is három serdülő válogatott játékosa vitte a hátán, akik összesen 22 gólt szereztek, és még egy ilyen erős ellenféllel szemben is megengedték maguknak azt a „szemtelenséget”, hogy kínai figurából találjanak be.

A mérkőzés negatívuma, hogy az eredményjelző nem működött, így sem az eredményt, sem az időt nem lehetett követni. A vége felé hangosbemondón ismertették a hátralévő időt és az eredmény alakulását.

A női kézilabda A osztályban szerdán hétközi fordulót szerveznek, az Olimpic Resicabányára látogat. A következő szombaton pedig ismét hazai pályán játszik, mégpedig Kézdivásárhely csapata ellen.

 

A sereghajtó ellen hétfős keret is elég volt

Győzött a szombati fordulóban a Marosvásárhelyi Mureşul női kézilabdacsapata, noha erre a meccsre csupán hét játékost tudott nevezni. Ezúttal pótkapus sem maradt, mint a legutóbbi néhány alkalommal, Petruneac ugyanis távozott a csapattól. A sereghajtó, kezdő amatőrökből álló székelyudvarhelyi csapat ellen azonban ez is elég volt.

Igaz, a siker az első félidőben alakult ki, amikor még elég frissek voltak a marosvásárhelyiek tapasztaltabb kézilabdázói, és tízgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben azonban, amikor már fáradtak, és a folyamatosan cserélő vendégek kézilabdázói pihentebbek voltak, a székelyudvar- helyiek több ellentámadást vezettek, és a végére veszélyesen megközelítették a házigazda csapatot az eredményjelzőn. Hogy melyek a csupán hétfős keret veszélyei, az akkor is megmutatkozott, amikor Veres egy betörésnél sérülést szenvedett, és a pályán történő ápolása következtében három támadásig a kispadon kellett maradnia. Ekkor a vendégek úgy játszottak emberelőnyben, hogy a Mureşulnak nem volt kiállított játékosa. 

A hétközi fordulóban a Mureşul vendége a Brassói Corona lesz, míg szombaton Temesvárra, az Universitateához utazik. Mindez azonban feltételes módon, ha lesz elég játékos, aki vállalja, hogy pályára lép. A Mureşult egyébként 3 ponttal büntették a nagybányai meg nem jelenés miatt, és egy újabb meg nem jelenés egyenértékű lenne a kizárásával.

 

Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, B csoport, 9. forduló: Marosvásárhelyi Olimpic – Temesvári SCM 27-38 (11-18)

Marosvásárhely, kövesdombi iskola sportterme, 150 néző. Vezette: Bogdan Ciobea (Piteşti), Bogdan Dordea (Nagyszeben).

Olimpic: Ugran (Stan) – Ola, Munteanu, Lăcătuş 3 gól, Bărăbaş 9, Târşoagă 10, Moldovan 3 (Ghemeş 1, Marian, Radu, Kiss, Belean, Sângeorzan, Bardoşi 1, Ilieş).

Temesvár: Curmenţ (Avram) – Klimek 7 gól, Muntean 8, Filip, D. Predoi 12, Florea, G. Predoi 3 (Sas 3, Manole, Szabó, Onicaş 2, Rădoi 3, Manda, Ghiocel).

 

Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, B csoport, 9. forduló: Marosvásárhelyi Mureşul – Székelyudvarhelyi NKK 41-37 (25-15)

Marosvásárhely, meggyesfalvi iskola sportterme, 20 néző. Vezette: Cătălin Tătaru (Temesvár), Andrei Văcariu (Temesvár).

Mureşul: Saláta – Rad 7 gól, Bucin 6, Demeter 2, Fărcaş 5, Stângu 17, Veres 4.

SZNKK: Bálint A. – Lukács 7 gól, Sándor, András 3, Fekete 5, Bálint N. 3, Kerekes 7 (Chiratcu 2, Muntean-Korodi 3, Ördög 2, Simma 4, Nagy 1).

 

Eredményjelző

Az A osztályú női kézilabda-bajnokság B csoportjának 9. fordulójában a következő eredmények születtek: Brassói Corona – Nagybányai Minaur 24-30, Nagyváradi CSM – Resicabányai CSU 28-25, Temesvári Universitatea – Naţional Rm. Vâlcea 32-35, Marosvásárhelyi Olimpic – Temesvári SCM 27-38, Köröskisjenői Crişul – Dacia Mioveni 24-24, FC Argeş Piteşti – Kézdivásárhelyi SE 41-23, Marosvásárhelyi Mureşul – Székelyudvarhelyi NKK 41-37.