szombat, április 21, 2018

Marosvásárhelyi szívsebésznél tartott házkutatást a rendőrség

Hírügynökségi források szerint egy szívsebész lakásán és az orvos munkahelyén, a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetnél tartottak házkutatást hétfőn a rendőrség korrupcióellenes és gazdasági bűncselekményeket kivizsgáló alakulatai. 

Az Agerpres közölte, a marosvásárhelyi korrupcióellenes igazgatóság tájékoztatása szerint a szóban forgó szívorvost vesztegetés folytatólagos elfogadásával gyanúsítják, illetve azzal, hogy csak bizonyos összegek ellenében volt hajlandó elvégezni a műtéteket a páciensein. A közlemény értelmében 2017. május 3-án jelentette fel valaki a sebészt, azt állítva, hogy az orvos csak pénz fejében akarta megműteni őt. Az ügyben a Maros megyei törvényszéki ügyészség nyomoz.  A Mediafax úgy tudja, az orvost azzal gyanúsítják, hogy ismételten feltételekhez szabta az ellátást. Azt követően indult ellene vizsgálat, hogy egy beteg közölte, pénzt kért tőle egy beavatkozásért cserébe. Igazságügyi források a Mediafax hírügynökségnek úgy nyilatkoztak, hogy a feljelentőtől 1000 eurót kérhetett. Az érintett orvos 43 éves.

„A Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) Maros megyei szolgálatának tisztjei a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság tisztjeivel, az üggyel megbízott ügyész irányítása alatt, a szívkórházban és a korrupcióval gyanúsított orvos otthonában tartanak házkutatást. Az ügyben kenőpénz folytatólagos elfogadása miatt indult bűnvádi eljárás a marosvásárhelyi szívkórház szívsebésze ellen. Folytatólagosan feltételhez köthette az orvosi ellátást, vagyis pénzt kért a műtétekért cserébe” –áll a DGA-nak a Mediafaxhoz eljuttatott közleményében.