kedd, május 22, 2018

Marosvásárhelyen edzett a bajnokcsapat

Az első játszma volt a legjobb a házigazdák számára, különösen a meccs eleje, amikor 10-10-ig tartani tudták a lépést a Bajnokok Ligájára összeállított világválogatottal. Fotó: Nagy Tibor

Sima háromjátszmás győzelmet aratott Marosvásárhelyen a bajnok Balázsfalvi Alba Volei a női röplabda-bajnokság 6. fordulójában. Hivatalos edzőmérkőzés volt ez a vendégek számára a fiatal Marosvásárhelyi CSU Medicina ellen, amelynek gyakor- latilag nem volt esélye a Bajnokok Ligájára összeállított világválogatottal szemben.

Azt azonban mégsem lehet mondani, hogy a marosvásárhelyi csapat szégyent vallott volna. Az első játszma volt a legjobb a házigazdák számára, különösen a meccs eleje, amikor 10-10-nél erre kényszerítették a vendégek edzőjét, Darko Zakoćot, hogy kikérje az első időt a mérkőzésen, ettől kezdve azonban mindvégig, minden játszmában Balázsfalva volt előnyben. Néhány igazán szép támadást ezzel együtt még bemutatott a Medicina, különösen Varga Eliza jeleskedett, aki 13 pontot szerzett csapatának. A védelemben is küzdöttek a marosvásárhelyiek, Molnar több látványos mentést mutatott be, viszonylag kevés ki nem kényszerített hibát követtek el, azonban az ellenfél pont annyival volt jobb, mint az eredmény mutatja. Míg ugyanis a Medicina szinte egyedül Vargára támaszkodott támadásban, Balázsfalvának négy ütője szerzett 9 pontnál többet, jobban variálhatta a támadásokat, emiatt pedig sok esetben maradt le a sánc az ellenfél ütőjéről. 

A Medicina számára a következő fordulóban nehéz kiszállás következik, hiszen Bákóban lép pályára. A moldvai csapatnak nincsenek ugyan idegenlégiósai, de olyan tapasztalt belföldiek alkotta kerettel rendelkezik, amely egyelőre felveszi a küzdelmet a legfőbb esélyesekkel. 

Hazai pályán két hét múlva játszik ismét a marosvásárhelyi csapat, amikor a temesvári Agrolandot fogadja.

 

Jegyzőkönyv

Női röplabda A1 osztály, 6. forduló: Marosvásárhelyi CSU Medicina – Balázsfalvi Alba Volei 0:3 (19:25, 16:25, 15:25)

Marosvásárhely, Pongrácz Antal csarnok, 500 néző. Vezette: Cristian Serei (Nagybánya), Sebastian Borota (Nagybánya). Ellenőr: Vasile Duşa (Zilah).

CSU Medicina: Babaş, Varga, Iancu, Cauc, Diţu, Dobriceanu (Străchinescu, Stoian, Dumitrescu, Mocan). Liberó: Molnar (Rancz). 

Alba Volei: Ilyasoglu, Aquino, Cleger-Abel, Salaoru, Onyejekwe, Möllers (Koleva, Rus, Barakova, Alvarez). Liberó: Vujović.

 

Eredményjelző

A női A1 osztályú röplabda-bajnokság 6. fordulójának eredményei: Bukaresti Dinamo – Kolozsvári U 3:1, Jászvásári Penicilina – Lugosi CSM 0:3, Marosvásárhelyi CSU Medicina – Balázsfalvi Alba Volei 0:3, CSM Târgovişte – Bákói Ştiinţa 0:3, Bukaresti CSM – Temesvári Agroland 3:0.