kedd, május 22, 2018

Maros KK: -3M, +2P, avagy ki megy, ki marad

Bíznak a folytatás lehetőségében a Maros Kosárlabdaklubnál: a két volt játékos, Daniel Popescu és Dragoş Andrei feljelentése nyomán csődeljárás alá vont marosvásárhelyi sportszervezet elnöke, Béres Lóránd szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, fellebbeztek a törvényszék ítélete ellen, ugyanakkor felajánlották a peren kívüli megállapodás lehetőségét két volt sportolójuknak, akik ezért cserében visszavonhatnák beadványukat.

A csapat decemberben mindenképpen szerepel a bajnokságban, a játékosok többsége hozzájárult ahhoz, hogy ebben a folyamatban intézkedési időt biztosítsanak a vezetőséghez, mondta Béres Lóránd. Az elnöknek és alelnöknek is feltett szándéka egyébiránt, hogy ha nem tudják kivezetni a klubot ebből az állapotból, akkor december végén ők maguk is távoznak. Azt is bejelentette Béres Lóránd, kik azok az idegenlégiósok, akik biztosan elhagyják a hajót: a Maros KK-nak Mladenovic, Mijovic és Mitchell nélkül kell boldogulnia a továbbiakban. A két svéd játékos, Pita és Person azonban de-cemberben mindenképpen marad, rájuk és a hazai, valamint helyi nevelésű kontingensre alapoznak a következő időszakban. Ugyanakkor a helyzet nem kilátástalan, a játékosügynökségek már megkeresték őket, és olyan fiatal kosárlabdázókat ajánlottak nekik, akik vállalnák a marosvásárhelyi szereplés lehetőségét csak azért, hogy megmutassák magukat, képességeiket. „Nyilván, nem lehetne tőlük azt a játékot elvárni, mint egy befutott, ismert játékostól, de a dolog akár jól is elsülhet” – fogalmazott Béres Lóránd.

Az elnök azt is elmondta: bízik a klub számára is kedvező fejleményekben, és ezt arra alapozza, hogy a 2,4 millió lejes adósságból 900 ezret már sikerült törleszteniük, amióta átvették a klub vezetését. „Voltak még nehéz pillanataink, de mindig megoldottuk. Az előjelek alapján úgy vélem, most is sikerül” – mondta a Maros Kosárlabdaklub elnöke.