hétfő, június 25, 2018

Magyar Termék Nagydíjat nyert az Ortoprofil különleges protézis termékcsaládja

Az OrtoProfil Románia Silicon House műhely személyre szabott, egyedi kivitelezésű protézis termékcsaládja elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, valamint a ProfessionCert Kft. és a Sérültek.hu Magazin különdíját Budapesten az Országházban megszervezett díjátadó ünnepségen.

A Silicon House a marosvásárhelyi székhelyű OrtoProfil Prod Románia Kft. speciális ortopédiai műhelye, amely nemcsak Romániában, de Közép-Kelet-Európában is egyedülálló szolgáltatásokat nyújt pácienseinek. A 2013-tól működő műhely személyre szabott, egyedi kivitelezésű, a legmodernebb eszközökkel és technikával előállított ujj-, részleges kéz- és lábprotéziseket, valamint 2017 júliusától egyéni mellprotéziseket is készít. 

 

Innováció és fejlődés

Dr. Boga Ferenc Vilmos, az OrtoProfil ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Ortoprofil Románia keretében működő Silicon House műhely termékei mind a hazai, mind pedig magyarországi pácienseik számára elérhetőek. Figyelembe véve, hogy a protézisek manufakturális módszerrel, a szilikon rétegzésével, egyedi mintázással készülnek, termékeik jótállását technikusaik szakértelme és többéves tapasztalata adja.

Frunda György, az OrtoProfil elnöke szerint a Magyar Termék Nagydíj, valamint a ProfessionCert Kft. és a Sérültek.hu Magazin különdíja bizonyítja, hogy termékeik kifogástalan minőségűek, amelyeket nemcsak itthon, hanem már külföldön is elismernek. A 2013 óta működő Silicon House műhely az új és innovatív technikának és a külföldön képzett ortopéd technikusok szakértelmének köszönhetően folyamatosan fejlődik, annak érdekében, hogy pácienseik teljes és minőségi életet élhessenek.

 

Itthon és határon túl is

A Silicon House szakemberei, ortopéd technikusai, Bíró Attila Zsolt és Simonfi Csaba minden protézist kézzel, úgynevezett manufakturális módszerrel állítanak elő, gondoskodván arról, hogy a termékek teljes mértékben megfeleljenek a páciensek igényeinek. Bíró Attila Zsolt, a Silicon House ortopéd technikusa így nyilatkozott: 

– A Magyar Termék Nagydíj elnyerése is azt tükrözi, hogy nemcsak hazánkban, hanem a határon túl is jelenősen megnőtt e szolgáltatás fontossága és szükségszerűsége. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a befektetett munkának megvan a gyümölcse. Sokat köszönhetünk pácienseinknek, hiszen erejük és élni akarásuk emberfeletti és példaértékű, így általuk mi is fejlődünk.

Simonfi Csaba megjegyezte, hogy az orr-, mell-, alsó és felső végtag protézisek mind egy, erre a célra kifejlesztett, speciális szilikonból készülnek, mely színezhető, könnyen formálható és alakítható anyag, ami nem irritálja a bőrt. 

– Kijelenthetem, hogy a szilikonból gyártott protézisek nemcsak esztétikailag, hanem funkcionalitásuk szempontjából is kulcsfontosságúak – tette hozzá. 

A Magyar Termék Nagydíj pályázatot 2017-ben huszadik alkalommal írták ki és valósították meg. Az előző évekhez hasonlóan a kiemelkedő sikerrel szerepelt pályázók és pályázatok számára, teljesítményük további elismeréséül a Kiírói Tanács, a kiírók külön-külön, valamint különböző cégek, főhatóságok és civil szervezetek további értékes különdíjakat ajánlottak fel.