kedd, június 19, 2018

Még egy hét a tabella élén a Mureşul számára

Tiszavirágéletű öröm? A marosvásárhelyi csapat a következő fordulóban áll, utána pedig a két legnagyobb riválissal találkozik. Fotó: Nagy Tibor

Megőrizte vezető helyét a női kézilabda A osztály B csoportjában a Marosvásárhelyi Mureşul az év első mérkőzését követően is, miután nehezen, de nyert a Nagybányai Extrem elleni találkozón. A győzelmet megfogyatkozott kerettel aratta a helyi gárda, hiszen két alapember is hiányzott azok közül, akik rendszeresen a kezdő csapatban voltak az ősszel. A legjobban Ana Deac hiányát érezte meg az együttes, hiszen ő volt a leggólerősebb játékos eddig, a tavalyi utolsó bajnoki meccsen azonban térdkeresztszalag-szakadást szenvedett, azóta műtéten esett át, ám még hosszú időnek kell eltelnie, amíg ismét pályára léphet. Hiányzott a keretből Cosmina de Oliveira, a Medgyesi Gaz Metan volt labdarúgójának, Eric de Oliveirának a házastársa is, akiről még nem lehet biztosan tudni, hogy Katarba költözik-e az odaigazolt férjével együtt, mindenesetre ezen a mérkőzésen nem volt jelen. Mivel a beígért újdonságok nem csatlakoztak a csapathoz, a Mureşul két cserejátékossal és egy soha nem használt cserekapussal játszotta végig a találkozót.

Igaz, még így is könnyedén nyerhetett volna, ha az első 15 perc után szerzett hétgólos előnyét sikerül megtartani, azonban az első félidő végén hibát hibára halmoztak Georgeta Bucin tanítványai, közel engedték az ellenfelet, amelyet aztán a második félidőben nem sikerült igazán soha lerázniuk, ám néhány gólos előnyt azért mindvégig megőriztek.

Ez a találkozó mindenesetre nem a kapusokról szólt, hisz egyik csapatnak a kapusai sem remekeltek. A nagybányaiak legalább mindkét portást kipróbálták, azt azonban nehezen értjük, hogy Petruneag miért nem adta át egy percig sem a helyét a kispadon ülő Grosunak, akin a melegítéskor nem látszott, hogy valami baja lenne. Mégsem lépett pályára, noha a kezdő kapusról nem lehet elmondani, hogy jó napot fogott volna ki. Éppen annyira mégsem lehet gyenge, hogy egyáltalán ne védjen!

Mint ahogy azt sem értjük, hogy Bucin, aki korábbi műtéte után ezen a meccsen először bemelegített a csapattal, és nem látszott a mozgásán, hogy valami akadályozná, miért nem játszott egyáltalán, hiszen voltak pillanatok a meccs során, amikor szükség lett volna némi tapasztalatra a pályán a fiatalos lendület helyett.

A Mureşul a következő fordulóban áll, így nagy valószínűséggel elveszíti az első helyét, majd ezt követően jönnek az igazán komoly mérkőzések: január 22-én a Nagybányai Minaurt fogadja, egy héttel később pedig Slatinára látogat, azaz a feljutásra legesélyesebb két együttessel játszik.

 

Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, B csoport, 10. forduló: Marosvásárhelyi Mureşul – Nagybányai Extrem 33-29 (16-14)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 200 néző. Vezette: B. Ciobea (Piteşti), B. Dodea (Nagyszeben).

Mureşul: Petruneag – Rad 2, Serediuc 4, Moloci 12, Bab 2, Stîngu 7, Fărcaş 6 (Manole, Burnete).

Extrem: Bohotici (Bocuţ) – Măgurean 5, Rajkó, Nichitean 1, Petrişe 8, Paşca 2, Pop 5 (Bota 7, Filip 1, Roatis).

Az A osztály B csoportja 10. fordulójának további eredményei: Brassói CNE – CSM Slatina 21-31, Dacia Mioveni – Nagyváradi CSM 26-32, Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC – Nagybányai Minaur 25-43. A Temesvári Universitatea, a Köröskisjenői Crişul és a Resicabányai CSU állt.