kedd, május 22, 2018

Mást ígért az első játszma

Csak a nyitószettben tudott ellenfele fölé nőni a fiatal marosvásárhelyi együttes. Fotó: Nagy Tibor

Megnyerte az első játszmát az esélyesebb Temesvári Agroland ellen a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata az A1 osztályos bajnokság 8. fordulójában, a folytatásban azonban „helyükre kerültek a dolgok”. Pedig nem lett volna lehetetlen bár még egy játszmát behozni, és pontot rabolni a temesváriaktól.

A női röplabda A1 osztályban jól körvonalazódtak az erőviszonyok az alapszakasz feléhez közeledve. Négyen küzdenek a dobogóért, őket a többiek nem tudják megszorongatni, míg a többiek közül Temesvár emelkedik ki. A Marosvásárhelyi CSU Medicina számára ezért lett volna fontos pontot vagy pontokat szerezni ellene, mert így a felsőházért folyó küzdelemben lépéselőnybe kerülhetett volna. Ennek megfelelően kezdték a meccset Predrag Žucović tanítványai, figyelmesen védekeztek, támadásban pedig Iancu és Varga leütései, Iancu és Diţu sáncolásai hozták a szükséges pontokat. 19-18 után állva hagyták az ellenfelet Iancu remek nyitássorozatának köszönhetően. Ezek után nehezen magyarázható meg, hogy mi történt a második szettben, amikor a Medicina 8 pontjából hat (nem tévedés!) az ellenfél elrontott nyitásából született, azaz mindössze két pontot értek el támadásból, Iancu és Diţu révén! Ez pedig a folytatásra is rányomta a bélyegét. Noha a Medicina megpróbált visszakapaszkodni a meccsbe, a harmadik és negyedik szettben is érezni lehetett, hogy erre nincs esélye. A remek megoldásokat túl sok ki nem kényszerített buta hiba követte, és tegyük azt is hozzá, hogy a szerencse is elpártolt több esetben a házigazdáktól. Ami biztos, az Agroland tapasztalt ütői, Bacşiş, Lupescu és Laković minden tudásukat latba kellett vessék, hogy megszerezzék mind a három pontot.

Az alapszakasz első feléből még egy forduló van hátra, ennek keretében a CSU Medicina Lugosra, közvetlen ellenfelének otthonába látogat. Ha nyerni tud Žucović csapata, akkor felsőházi helyen végzi az alapszakasz első felét, és előrevetíti annak az esélyét, hogy a végére is ott maradjon. Ellenkező esetben ez roppant nehéz lesz.

 

Jegyzőkönyv

Női röplabda A1 osztály, 8. forduló: Marosvásárhelyi CSU Medicina – Temesvári Agroland 1:3 (25:19, 8:25, 18:25, 22:25)

Marosvásárhely, Pongrácz Antal csarnok, 400 néző. Vezette: Mihai Coman (Bukarest), Alexandru Prodana (Bukarest). Ellenőr: Nicolae Marin (Galac).

CSU Medicina: Dobriceanu, Diţu, Varga, Buterez, Iancu, Babaş (Cauc, Străchinescu, Mocan, Ioan, Arniceru, Dumitrescu). Liberó: Molnar.

Agroland: Cărbuneanu, Bacşiş, Balintoni, Laković, Petra, Lupescu (Calotă, Orlandea, Pîrv, Vasilică). Liberó: Ozun.

 

Eredményjelző

A női röplabda A1 osztály 8. fordulójában a következő eredmények születtek: Bukaresti Dinamo – Jászvásári Penicilina 3:0, Bukaresti CSM – Kolozsvári U 3:0, CSM Târgovişte – Lugosi CSM 3:0, Marosvásárhelyi CSU Medicina – Temesvári Agroland 1:3, Balázsfalvi Alba Volei – Bákói Ştiinţa 3:0.