hétfő, május 21, 2018

Máltai köszönet

Már rég kialudtak a karácsony fényei, de a lelkekben még ott buzog a szeretet lángja, hogy melegséget kapjon a testi és lelki szenvedők életében.

A szokatlanul kemény tél is mintha arra intene, hogy az ünnepek alkalmával elhangzott szép fogadalmakat váltsuk most valóra.

A fehérbe öltözött városban jólelkű emberek ruhagyűjtő akcióba kezdtek. A főtéri római katolikus templom előtt és a Színház téren felállított fogasokra gyűlnek a ruhaadományok, amelyeket bárki elvihet, akinek szüksége van rá.

A Máltai Szeretetszolgálat egyik fő feladata a szegények megsegítése, ezért székházunk kapuja egész évben, de különösen ebben a hideg időszakban nyitva áll minden rászoruló előtt. Örömmel üdvözöljük ezt a nemes mozgalmat, és jóleső érzéssel tölt el, hogy nem vagyunk egyedül.

Közeleg a február 11-e is, a betegek világnapja. Egyházi és civil szervezetek készülődnek arra, hogy ezen a napon beteg testvéreink megérezzék a feléjük hajló gondoskodást, együttérzést.

A Máltai Szeretetszolgálat úgy gondolja, hogy az intézményes rendezvényeken kívül jó és nemes dolog lenne a személyes hozzáállás is. Aki csak teheti, vegye észre a közelében élő szenvedőket: ismerősöket, szomszédokat, és ajándékozza meg őket szeretetének valamelyes jelével, ha csak egy baráti látogatással vagy egy szívből jövő kedves mosollyal is.

Ha a látogatás alkalmával olyan eset adódik, amit egyedül nem tud megoldani, forduljon a Máltai Szeretetszolgálathoz a 0728-332-008-as telefonszámon a nap bármely órájában, és segítségére sietünk.

Imádkozzunk is betegeinkért, de kérő imáinkban csengjenek a hála szavai is, hogy fel tudjunk figyelni társainkra és segítő kezet nyújtsunk feléjük.

Radványi Hajnal máltai tag