vasárnap, április 22, 2018

Leiskolázták a City’us maradékát

Mint vágóhídra, biztos áldozatként utazott Temesvárra a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata az  1. ligás futsalbajnokság 5. fordulójában. 

Lassan elfogy Kacsó Endre keze alól a maradék keret is, a Bánságban csak úgy sikerült hat mezőnyjátékost nevezni, hogy két abszolút újonc fiatal tartott azzal a négy játékossal, akik már tavaly is játszottak az élvonalban, de a már akkor megfogyatkozott keretű csapatban sem számítottak meghatározónak. A többiek vagy sérültek, vagy megunták, ám tény, hogy az Informatica ellen, abban a csarnokban, ahol kevesebb mint másfél éve még sikerült az utolsó bajnoki címet megnyernie, igencsak vérszegény marosvásárhelyi csapat próbált helytállni.

Szó se róla, ahhoz képest, hogy a temesvári csapatot zömében brazil és szerb légiósok alkotják, a kispadon pedig az a Robert Lupu ül, aki időnként játékosként is bekapcsolódik, és aki a válogatottnál is edző-játékos szerepet tölt be, nem is tűnt annyira rossznak mezőnyben a City’us játéka. Néha gólhelyzetig is eljutottak a marosvásárhelyi játékosok, azonban a kapu előtt alaposan kiütközött a színvonalbeli különbség, hisz Temesvár sorozatban be is talált, míg a City’us lövései pontatlanok, vagy könnyen háríthatóak voltak. Bár – mint említettük – nem csak védekezett a City’us, a mérkőzésen csak a gólkülönbség kérdése merült fel, és Savióék (akit a közelmúltban ütöttek román állampolgárrá, és a válogatottat máris kisegítette az Európa-bajnokságra) nem restelltek annyi gólt lőni, ahányat csak tudtak.

A 10-0-s végeredmény akár reális képet is festhet az erőviszonyokról, de nyugodtan lehetett volna nagyobb is a különbség. Igaz, talán a City’us is megérdemelte volna a becsületgólt.

A lassan, de biztosan a kiesés felé haladó City’us következő mérkőzése szombaton Jászvásáron lesz.

 

Jegyzőkönyv

Teremlabdarúgó 1. liga, 5. forduló: Temesvári Informatica – Marosvásárhelyi City’us 10-0 (4-0)

Temesvár, Constantin Jude Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Florin Anca (Déva), Bálint Attila (Székelyudvarhely). Tartalék: Benedek András (Székelyudvarhely). Ellenőr: Sorin Vădana (Kolozsvár).

Informatica: Ilaş, Savio, Deco, Rakitić, Savić, Felipe, Lupu.

City’us: Tătar (Cătinean) – Boroş, Orbán, Nagy, Luduşan, Pop, Socaci.

 

Eredményjelző

A teremlabdarúgó 1. liga 5. fordulójában: Resicabányai Munkás – Dévai Autobergamo 1-11, Dunărea Călăraşi – Csíkszeredai Imperial Wet 5-3, Székelyudvarhelyi FK – Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal 9-3, Temesvári Informatica – Marosvásárhelyi City’us 10-0, Galaci United – Jászvásári Poli 5-4.