hétfő, június 25, 2018

Kupadöntős a Maros KK

Nagyszerű győzelmet aratott a Maros Kosárlabdaklub a férfi Románia-kupa elődöntőjében csütörtök este: a Tigrisek a bajnok és tavaly kupadöntős Nagyváradi CSM CSU-t felülmúlva bejutottak a sorozat fináléjába, ahol a Kolozsvári U volt az ellenfelük a péntek este, lapzártánk után (19 órai kezdettel) rendezett mérkőzésen.

Csak az első és a harmadik negyed elején vezettek rövid ideig a Körös-partiak, ettől a néhány perctől eltekintve a marosvásárhelyieké volt az előny, akik egyébként mind a négy játékrészben több pontot szereztek, mint ellenfelük. A nagyváradiaktól csak Zeno hozta, amit tőle elvártak, a többiek középszerűt produkáltak, és nem sikerült annyit hozzátenniük a közöshöz, hogy az elég legyen a sikerhez. A másik oldalon, mint annyi más alkalommal, újra Martinic vállalt a legtöbbet, de a galaci meccshez hasonlóan Reed is jeleskedett. A másik új szerzemény, Markovic keze sem igen remegett, amikor távoli dobásokra vállalkozott, öt kísérletéből hármat koronázott siker. Ilyen szempontból amúgy lényegesen jobban teljesített a Maros KK, mint riválisa, mert bár kevesebbszer próbálkoztak a marosvásárhelyiek játékosai (23/31), mégis többször találtak be, mint ellenfeleik (11/10), így a sikeres kísérletek aránya érthetően feléjük billent (48/32). Hasonló volt a helyzet a lepattanók esetében is, míg azonban támadásban kis híján egyformán teljesített a két csapat (9/10), saját palánkjuk alatt egyértelműen a marosvásárhelyiek uralták a légteret és szedtek le több gyűrűről, palánkról lepattanó labdát (27/21). A kis előny itt, kis előny ott pedig a végső összesítésnél tízpontos különbséget és ezzel a győzelmet jelentette a marosvásárhelyi fiúk javára.

 

Jegyzőkönyv

Férfikosárlabda Románia-kupa, elődöntő: Marosvásárhelyi Maros KK – Nagyváradi CSM CSU 81:71 (17-14, 25-24, 19-17, 20-16)

Nagyszeben, Transilvania csarnok, 900 néző. Vezette: Laurenţiu Grigoraş, Alin Faur, Bogdan Podar. Ellenőr: Doru Vinaşi.

Maros KK: Martinic 19 (2), Reed 14 (1), Kalve 11 (2), Lázár 10, Djapa 9 (2), Markovic 9 (3), Sánta 4, D. Popescu 3 (1), D. Andrei 2, Borşa.

Nagyvárad: Zeno 21 pont (5), B. Ţibîrnă 11 (1), Mandache 9, Pasalic 8 (2), Lucic 7, Mirkovic 6 (2), Nicoară 4, Denison 3, Nicolescu 2, Petrişor, Paşca.

A másik elődöntőben: Kolozsvári U – Bukaresti Steaua CSM 88:75.