szerda, május 23, 2018

Kovács Pékség Kupa gyereklabdarúgásban

Csoportkép a 2005-ös korosztály díjkiosztó ünnepségén részt vevőkkel. Fotó: az MSE Facebook-oldala, Porkoláb Zoltán

Hat korosztály számára rendezik meg gyereklabdarúgásban az idén először kiírt Kovács Pékség Kupát, amelyet sportvonalon a Marosvásárhelyi MSE, adminisztratív vonalon a megyeszékhelyi klub tevékenységét segítő Pro MSE Egyesület szervez. Az első két korosztály küzdelmei az elmúlt hét végén zajlottak: a 2005-ben születettek a marosszentannai sportteremben, míg a 2007-es korosztályos csapatok Jedden mérték össze az erejüket. 

A 2005-ös mezőnyben tíz csapat nevezett, a 2007-eseknél pedig hat egyesület mérte össze az erejét, ami azt jelenti, hogy mintegy 200 gyerek kapott lehetőséget arra, hogy szervezett keretek között rúgja a hét végén a labdát. A tornán 4+1 fős csapatok 2x15 perces mérkőzéseket játszottak.

A 2005-ös korosztályban igen kiélezett küzdelem folyt a sikerért. A tíz együttest két csoportra osztották, majd a csoportokban elért eredmények alapján helyosztók következtek. Az A csoportban a házi- gazdának számító MSE bordó csapata végzett az első helyen, miután megelőzte a Marosvásárhelyi Viitorul, a Marosvásárhelyi ASA 2005, a Szászrégeni Avântul és a Koronkai Ajax csapatait. A B csoportban a Nyárádtői Viitorul bizonyult a legjobbnak, a Szászrégeni Spor-ting, a Marosvásárhelyi ASA 2006, az MSE zöld csapata és az Erdőszentgyörgyi Târnava előtt. A tornagyőzelmet végül Nyárádtő szerezte meg, amely a döntőben felülmúlta az MSE bordó csapatát.

A jeddi sportteremben körmérkőzés rendszerben játszottak a csapatok, a győzelmet az MSE bordó együttese szerezte meg. A tornán a szervező klub még két csoportot indított, vendégként a Szászrégeni Avântul és Sporting, valamint Csíkszentsimon csapatai vettek részt.

A Kovács Pékség Kupa a hét végén folytatódik a már említett két helyszínen, Marosszentannán és Jedden, valamint Ákosfalván. Szombaton Ákosfalván a 2008-as korosztály játszik, hat csapat részvételével, Jeddre pedig 12 csapatot várnak a 2010-ben születettek tornájára. Vasárnap Marosszentannán a legnépesebb mezőny, 22 csapat, a 2009-es korosztályban gyűl össze, míg Jedden a 2011-esek vetélkedőjére 9 csapat nevezett be.

 

Tornát nyert az MSE U15-ös csapata

Megnyerte a marosvásárhelyi Szász Albert Sportlíceum által szervezett barátságos korosztályos labdarúgótornát a marosvásárhelyi MSE U15-ös korosztályának a csapata. A Sziget utcai műgyepes pályán rendezett vetélkedőn nyolc együttes vett részt, amelyeket két négyes csoportra osztottak a szervezők. Az MSE 8-1-re győzött a Marosszentgyörgyi Kinder 2004 ellen, 3-2-re verte a Sportlíceum csapatát és 3-1-re a marosludasi együttest, majd a döntőben a Kinder 2003 ellen 1-0-ra diadalmaskodott. Dudás Levente, a csapat edzője és egyben az MSE felnőttcsapatának csatára a következő játékosokat küldte pályára: Dobos István, Novák Nimród, Soós Norbert, Adorjáni Béla, Barabási Balázs, Tóth Róbert, Schaffer Norbert, Sándor Richárd, Csizmadia Róbert, Szabó Csaba, Ördögh Attila, Vodă Rareş, Balázs Lajos Norbert, Finna László, Domokos Alex, Kurucz Botond, Nagy Mózes.

A torna gólkirályi címét öt találattal Balázs Lajos Norbert érdemelte ki, míg a kapus Dobos István a négy mérkőzésen csupán két gólt kapott akcióból, kettőt büntetőből szereztek az ellenfelek.