kedd, június 19, 2018

A Kolozsvári CFR Románia új labdarúgóbajnoka

Nem botlott a Kolozsvári CFR a 2017/2018-as labdarúgó-bajnokság zárófordulójában, és mindhárom pontot otthon tartotta a Konstancai Viitorul elleni, vasárnap esti mérkőzésen, így első helyen zárta a pontvadászatot. A rivális FCSB hiába győzött hasonlóan egy góllal a Gyurgyevói Astra ellen, ponthátránya döntőnek bizonyult, és a bukaresti gárda a második helyre szorult – akárcsak tavaly és tavalyelőtt egyébként. Jászvásáron aratott sikerével ugyanakkor az USK Craiova a harmadik helyet foglalta el – az 1991-es bajnoki címhódítás óta ez a legjobb eredmény, amelyet helyi futballcsapat elért (a mostani klub nem a korábban Universitatea néven szerepelt alakulat jogutódja – a szerk.). A negyedik helyen a címvédő Viitorul végzett, és így Európa-ligás indulási jogot szerzett.

Kolozsváron a CFR az előző évad bajnokát múlta felül 1-0-ra. A találkozó egyetlen gólját Djokovic szerezte kevéssel azután, hogy pályára lépett a sérülés miatt lecserélt Bordeianu helyére. Az egyébként gyenge minőségű mérkőzésen Abdel Omrani már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, de bár tisztára játszotta magát, kapu fölé lőtt. A másik oldalon Cristian Ganea a 16. percben került hasonló helyzetbe, a Viitorul támadója is kevéssel fölé emelt. A nagyon elővigyázatosan futballozó hazaiak a 43. percben Djokovic szép fejesgóljával előnyt szereztek, a második félidőben pedig jószerével csak azzal törődtek, hogy ezt megőrizzék, és távol tartsák kapujuktól az ellenfelüket. Sikerrel jártak, hiszen a tengerpartiak szünet után egyetlen alkalommal sem lőttek kapura.

A Kolozsvári CFR az 1. ligás labdarúgómezőny egyetlen csapata, amely nem vesztett hazai pályán a bajnokságban. Az együttes története negyedik bajnoki címét szerezte meg.

 

Eredményjelző

Az 1. ligás rájátszás felsőházi 10. (utolsó) fordulójának eredményei: Kolozsvári CFR – Konstancai Viitorul 1-0 (gólszerző: Djokovic – 43.), Bukaresti FCSB – Gyurgyevói Astra 1-0 (40. Gnohere), Jászvásári CSM Politehnica – USK Craiova 1-2 (Kizito – 16., illetve Mateiu – 28., Băluţă – 35.).