vasárnap, május 27, 2018

Kinek érdeke a zavarkeltés a Maros KK-nál?

Nehezményezi a marosvásárhelyi Maros KK vezetősége, hogy a sportággal foglalkozó – a kosárlabdakedvelők körében széles körben olvasott – Totalbaschet szakportál valótlan tartalmú cikket jelentetett meg a klub anyagi helyzetéről. Erről a klub elnöke beszélt a szerdai sajtótájékoztatón.

Béres Loránd elmondta: nem érti, kinek lehet az érdeke a zavarkeltés, hiszen a cikk aláírás nélkül jelent meg, és olyan részigazságokat tartalmaz, amelyek a valóságtól eltérő helyzetet sugalltak a klub állapotáról. „Egy hónapja kiálltunk a nyilvánosság elé, őszintén feltártuk a helyzetet, nem tagadtuk, hogy jelentős adósságunk van, de arról is beszámoltunk, hogy milyen intézkedéseket hoztunk, hogy helyrehozzuk a mérleget. Azóta egyre többen álltak mellénk, és az adósságokból is sikerült törleszteni” – mondta Béres, aki azt is felrója a portálnak, hogy nem kérték ki az ő álláspontjukat.

Ami az elmaradt terembért illeti, amellyel a Totalbaschet indítja az anyagot, éppen a múlt héten jelezte a klub, hogy találtak egy támogatót, amelynek a segítségével legnagyobb részben rendezték ezt a dolgot. „Úgy érzem, az állítások ellenére a Maros KK felfelé ívelő pályán van, semmiképpen nem fenyegeti végveszély, ahogy a cikk sugallja, és ez a csapat, amelynek a tagjai beleegyeztek a fizetésük csökkentésébe is, amikor jeleztük, hogy nem tudjuk kifizetni azt az összeget, amelyben eredetileg megállapodtunk, megérdemli a közösség támogatását” – vonta le a tanulságot az elnök.

A SCMU Craiova elleni mérkőzést ma 18 órától játsszák a ligeti sportcsarnokban, és a klub képviselői arra kérik a közönséget, ezúttal is álljon melléjük, a nézők töltsék meg a csarnokot, mert a buzdításuk sokat számíthat az eredmény szempontjából.