kedd, május 22, 2018

Kiállítások

Művészpedagógusok a Bernády Házban

Újabb kiállítással jelentkezett az Erdélyi Magyar Művészpedagógusok Egyesülete. A kolozsvári székhelyű alkotóközösség Viszonylatok című tárlata a Bernády Házban látogatható. Több mint félszáz hazai és külföldi képzőművész művei kerülnek itt közönség elé. A munkák ebben az évben is kerek évfordulókhoz kapcsolódnak, az 500 éves reformáció, valamint Arany János születésének 200., Kodály Zoltán születésének 135. jubileuma előtt tisztelegnek a festő, grafikus, szobrász tanárok. 

 

Ifjú képzőművészek közös kiállítása

A marosvásárhelyi kövesdombi unitárius templom Bözödi György termében négy ifjú művész alkotásaiból nyílt kiállítás. Kilyén Eszter, Fazakas Júlia, Bölöni Dorottya és Kopacz László festményei az erdőcsinádi ifjúsági képzőművészeti táborban készültek. A kiállítás az adventi időszakban megtekinthető hétköznapokon és szombaton de. 9-13 óra között, valamint vasárnaponként a 11 órától kezdődő istentiszteletek előtt és után.

 

Térhatású fényképek a Nagy Háborúból

Ezzel a címmel nyílt vándorkiállítás Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota második emeleti kiállítótermében. A Maros Megyei Múzeum a Magyar Nemzeti Múzeum által összeállított nagy sikerű, első világháborús sztereofotókat bemutató vándorkiállítást látja vendégül. A tárlat az Első Világháborús Centenáriumi Bizottság gondozásában jött létre, február végéig látogatható naponta 9 és 16 óra között.