vasárnap, május 27, 2018

Kiállítások

Reformáció 500 – képzőművészeti kiállítás

Több mint 50 képzőművész közel 100 alkotása köszönti a reformáció félezer éves jubileumát. A marosvásárhelyi protestáns egyházközségek rendezte kiállítás október 13-án, pénteken 18 órakor nyílik meg a Kultúrpalota földszinti Art Nouveau Galériájában. A közönség több, erre az alkalomra készült új alkotást és számos régebbi munkát, a reformáció szellemében született változatos műveket láthat a tárlaton. A megnyitón a rendezvényt Mana Bucur keramikusművész, a Romániai Képzőművészek Szövetsége helyi fiókjának az elnöke, Ötvös József lelkipásztor és Nagy Miklós Kund, a tárlat kurátora méltatja. Közreműködik a Tiberius együttes.

 

Még nyílnak a völgyben...

Ezzel a címmel nyílik kiállítás Marton Erzsébet préselt virágokból készült alkotásaiból a marosvásárhelyi Deus Providebit Tanulmányi Házban október 14-én,  szombaton délelőtt 11 órakor.

 

Bálint Zsigmond kiállítása

Bálint Zsigmond fotóművész Emberközelben című kiállítása tekinthető meg a marosvásárhelyi Bernády Házban.

 

Fotókiállítás Kibéden és Szovátán

A kibédi kultúrotthonban megnyílt a Kibédi hétköznapok című fotókiállítás. A szovátai Teleki Oktatási Központban november végéig a Lövétei hétköznapok című fotókiállítás látogatható. 

 

Továbbra is látogatható a jégkorszakról szóló kiállítás

A Maros Megyei Múzeum természetrajzi részlegén (Marosvásárhely, Horea utca 24. szám) megnyílt, jégkorszakról szóló kiállítás látogatási idejét október 29-ig hosszabbították meg. A budapesti Természettudományi Múzeum kiállítása keddtől péntekig 9–16, szombaton 9–14, vasárnap 9–13 óra között látogatható.