hétfő, április 23, 2018

Kezdődik a Reflex3 színházi fesztivál

radio.string.quartet

Szerda délután veszi kezdetét, és két héten át tart Sepsiszentgyörgyön a Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesztivál. A március 18-a és 31-e között zajló kortárs színházi szemle nyitónapján a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér szék köré kipontozott képzőművészeti tárlatát láthatják az érdeklődők – áll a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében.
Kiegészítő rendezvényekben ez évben sem szűkölködik a fesztivál: a szemle nyitókoncertjét a csupa vonós hangszert megszólaltató, bécsi radio.string.quartet szolgáltatja. Jellemzőjük az egyedi, klasszikus műveltségű fúzió és a páratlan hangzásvilág, melyet a rock- és a popzene fűszerez. Mindez felejthetetlen hangversenyélményt nyújt. Nagy az érdeklődés a Rotfront koncertje iránt is. Mindkét eseményre lehet még jegyet vásárolni, a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők pótszékeket is biztosítanak a RotFront március 30-ai koncertjére. A harmadik alkalommal megszervezett fesztivál kilenc válogatott előadást és 10 kísérőrendezvényt kínál műsorában. A válogatott előadások közül a jegyirodában és a www.biletmaster.ro online jegyvásárlási oldalon lehet még jegyet váltani az Oskaras Koršunovas Színház Miranda című előadására. Shakespeare örök darabjából, a Viharból kiinduló színpadi változatot március 31-én este 8 órától játsszák az OKT színház előadásában. Van még néhány szabad jegy a határon túli magyar színházak egyik leghangosabb sikereket arató előadására is: az Újvidéki Színház Opera ultima című nagytermi produkcióját március 23-án, hétfőn 17 órai kezdettel láthatják az érdeklődők a Tamási Áron Színház nagytermében.
Sepsiszentgyörgyön öt magyar nyelvű színházi társulat működik: az M Studio (hivatásos mozgásszínház), a Háromszék Táncegyüttes, a Cimborák Bábszínház és a független Osonó Színházműhely. Mindegyikük rendre díjazott és a maga műfajában maradandó értéket képviselő előadással jelentkezik a fesztiválon, ezekre a produkciókra is lehet még jegyeket váltani, akárcsak a Tamási Áron Színház Hamlet című, UNITER-díjas előadásra. A Reflex 3 emléket állít a szenvedélyes és öntörvényű rendezőnek, Tadeusz Kantornak. A huszadik század egyik legjelentősebb színházreformere 100 évvel ezelőtt született, a centenáriumot a Lengyel Kulturális Intézettel és a Lengyel Televízióval karöltve ünneplik meg. A kerek évfordulóhoz kötődő eseménysorozat kültéri fotókiállítást, három reprezentatív színházi előadás vetítését és az egykori krakkói Cricot2 színház művészeivel, Teresa és Andrzej Wełminskivel való találkozást kínálja. További részletek a fesztivál honlapján – http://reflexfest.ro/ – találhatóak.