szerda, június 20, 2018

A kezükből engedték ki a meccset

Az Alexandriától elszenvedett vereség miatt a 2017-es folytatásban csak nagyon jó eredmények menthetik meg attól a Siriust, hogy a végső rangsorban az utolsó két hely egyikén végezzenek. Fotó: Nagy Tibor

Fájdalmas vereséget szenvedett év végére a Marosvásárhelyi Sirius női kosárlabdacsapata. Egyrészt azért, mert egy már gyakorlatilag megnyert meccset engedett ki a kezéből: 4-20-as parciálist produkálva a találkozó utolsó öt percében kilencpontos előnyről veszített hét ponttal. Másrészt azért, mert éppen ez a mérkőzés volt az, amelyet nagyon meg kellett volna nyerni a kiesés elleni küzdelem szempontjából. A vereség következtében azonban roppant nehézzé vált a marosvásárhelyiek helyzete, és a 2017-es folytatásban csak nagyon jó eredmények menthetik meg attól, hogy a végső rangsorban az utolsó két hely egyikén végezzenek, ami – elméletben legalábbis – a kieséssel lenne egyenértékű.

Steff Zakariás csapata számára mentő körülmény, hogy míg a vendégeknél mind az öt idegenlégiós játékképes volt, a Siriusból nagyon hiányzott az egyik legjobban lepattanózó Gregory, aki betegség miatt maradt ki a csapatból. Alexandria sikerének egyik kulcsa pedig éppen a lepattanózás volt, a vendégek 60 (!!) labdát fogtak meg a palánk alatt, ebből támadásban 27-et (!), miközben a Sirius csupán 34-et gyűjtött be összesen. Robinson pedig hasonló okokból eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtotta.

Míg a Siriustól csak Daniel nyújtott igazán kiemelkedőt, a másik oldalon Bartee és Rule csak úgy ontották a triplákat, ráadásul utóbbi akkor, amikor a legnagyobb szükség volt rá: a hajrában.

Sajnos, a játékvezetői trió nem állt a mérkőzés és a tét magaslatán, a szövetség egy ilyen fontos meccsre tapasztalatlan bírókat küldött, akiknek néhány ítélete köszönő viszonyban sem volt a pályán történtekkel. 

A női mezőnyben 2017 elején a Románia-kupa első körének mérkőzéseit rendezik, a marosvásárhelyi Sirius január 4-én Jászvásáron játszik, 8-án van a marosvásárhelyi visszavágó. A bajnokság 14-én folytatódik, amikor Steff Zakariás csapata Târgoviştére utazik, a bajnokság legjobb védekező játékú csapatának otthonába.

 

Jegyzőkönyv

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 14. forduló: Marosvásárhelyi Sirius – CSBT Alexandria 78:85 (23-19, 21-25, 22-17, 12-24)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Ionuţ Moraru (Kolozsvár), Răzvan Opriş (Nagyszeben), Alexandru Sandu (Bukarest). Ellenőr: Marius Hurgoi (Kolozsvár).

Sirius: Daniel 32 (2), Laudermill 15 (3), McCune 8, Robinson 8, Lovász 6 (2), Gál 6 (2), Alina Pop 3 (1), Radu, Mészáros.

CSBT Alexandria: Bartee 29 (5), Rule 25 (6), Mullings 8 (1), Podar 7 (1), Arnold 7, Voicu 5, Grbić 4, Chivu, Mihai.

A női kosárlabda Nemzeti Liga 14. fordulójában: Galaci Phoenix – Brassói Olimpia 82:84, Aradi ICIM – Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 63:69, Szatmárnémeti CSM – CSM Târgovişte 48:70, Kolozsvári U – Jászvásári Poli 72:63.