szerda, május 23, 2018

Kelemen: nincs alkotmányossági probléma a katolikus iskola létrehozásával

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) hibát követ el, amikor akadályozza az iskola létrehozását. A liberálisok és a népi mozgalmárok ma támadják a többség-kisebbség párbeszéd lehetőségét, elutasítanak minden, a magyar közösség szempontjából fontos intézkedést – hangsúlyozta Kelemen Hunor azt követően, hogy a Nemzeti Liberális Párt és a Népi Mozgalom Párt alkotmánybíróságon támadta meg a szövetség római katolikus iskola létrehozására vonatkozó törvényét.

A PNL és a PMP az időt húzza. Amíg az alkotmánybíróság nem dönt, az államelnök sem tudja kihirdetni a törvényt. Az államelnöki kihirdetés pedig azokat az adminisztratív döntéseket is hátráltatja, amelyek az iskola létrehozására irányulnak – részletezte a szövetségi elnök.

„A PNL és PMP ezzel a lépésével azt üzeni, hogy ultranacionalista, magyarellenes párt. Az iskola létrehozásának gátolása nem az RMDSZ ellen irányul, mert az iskola nem az RMDSZ-é. A római katolikus iskola a marosvásárhelyieké, a Marosvásárhelyen élő magyar közösségé. 2018-ban a liberálisoknak és népi mozgalmároknak a Szociáldemokrata Párttal, és nem a magyarokkal kellene harcolniuk” – fogalmazott.

Kelemen Hunor elmondta: a PNL ugyanannak az európai politikai pártcsaládnak, az Európai Néppártnak a tagja, mint az RMDSZ. Ha ma nem is, hosszú távon mindenképp választ kell adnia magyarellenes kirohanásaira – nyomatékosított. (közlemény)