szerda, március 21, 2018

Káprázatos Millenium

Második csoportmérkőzését is megnyerte a magyar aranycsapat, a Millenium együttese a Budapesten zajló masters világbajnokságon, ezzel ismét hatalmas közönségsikert aratott, és a második napján máris csoportgyőzelmet ünnepelhetett.

A legendák most is odatették magukat, az olasz Pln. Milano elleni győzelmükhöz nem fért kétség. Látványos gólokban ezúttal sem volt hiány, a vízben és a kispadon is a jókedv volt az úr. Amikor pedig egy csapat látványosan és mosolyogva játszik, akkor a nézők is remekül szórakoznak. Így volt ez most is, a csaknem ötezer drukker 24 magyar gólnak tapsolhatott (az eredmény 24-5). A Millenium megnyerte a B csoportot, és legközelebb a pénteki negyeddöntőben száll vízbe.

Kedden egyébiránt tizenöt magyar csapat szállt vízbe, közülük kilenc nyert, egy pedig döntetlent ért el, míg az amerikai Blue Thunder színeiben szereplő Kásás Zoltán két mérkőzés után már öt gólnál jár, kedden ráadásul első sikerét is megszerezte az együttes – írja a waterpolo.hu.

 

Masters-vb: 

Több mint 9400 versenyző, 96 éves magyar úszó a legidősebb

Összesen 9404 versenyző, köztük 756 magyar regisztrált a hétfőn megkezdődött és augusztus 20-ig tartó magyarországi masters vizes világbajnokságra. A legtöbben, 6521-en úszásban indulnak, vízilabdázók 1595-en, nyílt vízi úszók 1240-en, szinkronúszók 520-en, míg műugrók 322-en vannak a résztvevők között.  

A teljes mezőny legidősebb versenyzője a 1920-ban született magyar úszó, Bánki Horváth Béla, aki december 20-án lesz 97 esztendős. Sportágában ő az egyetlen induló a 95-99 éves korosztályban. A nőknél is egy úszó a legkorosabb, az amerikai Maurine Emilie Kornfeld 1921-ben látta meg a napvilágot, és november 27-én lesz 96 esztendős.

A legfiatalabbak 1992-es születésűek – miután a masters vizes világbajnokságon 25 éves kortól engedélyezett az indulás. A masters vb-t öt sportágban rendezik meg, a nyílt vízi úszók Balatonfüreden, a medencés úszók, a szinkronúszók, a műugrók és a vízilabdázók Budapesten versenyeznek.

 

Bekavar a hét végi vihar a programba

A hidegfront várható hét végi betörése miatt szombaton nem rendeznek nyílt vízi úszóversenyeket Balatonfüreden a Magyarországon zajló masters vizes világbajnokságon. Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, eltolni nem lehetett a küzdelmeket, mivel a füredi indulók közül több is érdekelt a Duna Arénában sorra kerülő medencés versenyeken, így a szombatra tervezett futamokat csütörtökön rendezik meg. Borsa Miklós megjegyezte, a youtube-on minden versenyszámot élőben lehet követni.