hétfő, június 25, 2018

Jelentéktelen növekedés

Pótérettségi – végleges eredmények

Szerdán délben a jegyeikkel elégedetlen, óvást benyújtó pótérettségizők is megtudták, jogosultak-e érettségi oklevélre, vagy jövőre újból vizsgázniuk kell.

Mint korábban is hírt adtunk róla, Maros megyében 1194 diák jelentkezett az őszi megmérettetésre, közülük 918-an jelentek meg a vizsgán, 274-en hiányoztak. A tanügyminisztérium honlapján (bacalaureat.edu.ro) közzétett adatok szerint a fellebbezések előtt a 918 vizsgázóból 217-en érték el a 6-os jegyátlagot, és érdemelték ki ezáltal az érettségi oklevelet. 9-es fölötti médiája egyetlen diáknak volt, 8-as fö-lötti átlagot négyen értek el, 28 diák pedig 7 és 8 közötti osztályzatot szerzett. 184 diák 6-os és 7-es közötti vagy 6-os átlagot érdemelt ki. Az átmenéshez szükséges médiát a fellebbezések benyújtása előtt 701 diák nem érte el.

A dolgozatok újrajavítása után további 13 diák ért el átmenő jegyet, és kaphat érettségi oklevelet. Illés Ildikó megyei főtanfelügyelő-helyettes az összesített adatok hiányában nem részletezte, hogy hány óvást nyújtottak be a diákok, illetve hány dolgozat esetében módosult a jegy, azt viszont elmondta, hogy az ideiglenes 23,59 százalékos átmenési arány a fellebbezések után 25 százalékra nőtt. Júniusban megyénkben a diákok 67,68 százalékának sikerült az érettségije.