kedd, június 19, 2018

Júliusban kezdődik a második VIBE Fesztivál

Érdekesnek ígérkező programok

Fashion sarokkal, focikupával és érdekes nappali programokkal erősít kevesebb mint egy hónap múlva, júliusban a második VIBE Fesztivál – írják közleményükben a Maros-parti eseménysorozat szervezői. Amint azt a lapunkhoz eljuttatott ismertetőben olvashatjuk, a koncertek és a VIBE Koli-s beszélgetések mellett színes programkínálattal készülnek a szervezők: focikupa, különböző sportágak, izgalmas játékok, szépségszalon, kávézó várja a fesztiválozókat.

A koncerteken és a Kolin kívül idén nagy hangsúlyt kapnak a nappali programok. Lesz többek között egy Fashion Cornernek keresztelt divatsarok, ahol egy kávézó keretében divatelőadásokat lehet hallgatni, design- és kézművestermékek közül lehet válogatni, illetve lesz egy úgynevezett Hair- and make-up lounge a szépülni vágyóknak. Bloggerekkel is találkozhatnak az érdeklődők, többek között a marosvásárhelyi testvérpárral, Kávási Kinga Enikővel és Kávási Saroltával, akik közösen írják a Chocolate Fashion Coffee Blogot. A nappali programok sorát ezenkívül strandröplabda, airsoft, Laser Tag, amerikai foci, tollaslabda, mászófal, Just Dance Playstation játék és óriás-társasjátékok erősítik. Ugyanakkor a kempingezőknek a reggeli felfrissülés érdekében jógára is lehetőségük nyílik a kemping területén. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjai élő szoborparkkal készülnek, a Navarra Dance táncosai pedig idén is fellépnek a fesztiválon. 

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság szele megérintette a VIBE Fesztivált is, így idén VIBE Football Cup címmel focikupát is terveztek a szervezők. Július 7-én és 8-án focitornára kerül sor, mely előzetes regisztrációt igényel. Minimum 6, maximum 10 fős csapatok jelentkezhetnek, a benevezési díj 600 lej csapatonként, melynek fejében a két napra fesztiválbelépőt kapnak a jelentkezők (a fennmaradó két napra 120 lejért vásárolhatnak belépőt). Ha a csapat minden tagja rendelkezik négynapos fesztiválbérlettel, a focitornán való részvétel ingyenes. A focikupa elsősorban egyetemistáknak szól, így a jelentkezők nagy részének aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie, de csapatonként két külsős is jelentkezhet. Az eseményre sportigazolás szükséges, melyet a helyszínen kell majd bemutatni. Jelentkezéssel kapcsolatos információk és a kitöltendő dokumentum elérhető a http://vibefestival.ro/hu/vibe-football-cup/ oldalon. A kitöltött ívet az activities@vibefesztival.ro címre kell visszaküldeni június 24-ig.

A májusban meghirdetett Epic Music Battle verseny DJ-knek és zenekaroknak június 7-én startolt a fesztivál hivatalos Instagram-oldalán. A versenyre jelentkező hét zenekar közül a szervezők kiválasztottak négyet, közülük instagramos közönségszavazáson választják ki azt a két zenekart, amely fellép a VIBE Fesztiválon. A DJ-ket ugyanígy fogják kiválasztani.