kedd, június 19, 2018

Irodai ruhák

Az elv, miszerint a munkahelyen unalmas és inesztétikus ruhákat illik viselni, elavult és téves, mivel a hölgyeknek – hogy nőiességük és szépségük érvenyesüljön – mindig divatosaknak, tökéletesen öltözötteknek kell lenniük, függetlenül attól, hogy pihennek vagy dolgoznak.

A divattervezők a 2018-as meleg szezonra nőies, elegáns, eredeti – mondhatni rendhagyó – ruhákat kínálnak az üzletasszonyoknak. Az első helyen a rejtélyes, klasszikus szabású, HOSSZÚ IRODAI RUHÁK (maxi, vagy akár földet seprő) állnak, főleg kék, zöld és türkiz árnyalatokban. A minták is megengedettek, ha diszkrétek, aprók vagy geometrikusak. A kockás ruha is divatos. A szabást illetően első látásra nem is tűnnek irodai öltözéknek – inkább egy nappal vagy nyáresti sétán viselt ruhához hasonlítanak –, viszont a csukott nyak, többnyire hosszú vagy háromnegyedes ujj, lezser szabás, hosszú alj alkalmassá teszik irodai viseletre.

Úgy látszik, az idén minden megengedett, ugyanis a szép alakú és lábú nők nyugodtan viselhetnek túlméretezett miniruhákat vagy extravagáns, derékra szabott, bővebb aljú IRODAI MINIRUHÁKAT is.

A KÖZÉPHOSSZÚ vagy MIDI IRODAI RUHÁK esetén is változatos a szabás – ismét nem a munkahely jut eszünkbe, ha rátekintünk –, de inkább egyszerűek, a színek és minták pedig visszafogottak.

A szezon slágere, a TERJEDELMES UJJ az IRODAI RUHÁKAT is díszítheti, törékenységet és eleganciát kölcsönözve az üzletasszonyoknak.

Ha FODROKKAL díszített gallérú, ujjú vagy szoknyájú az IRODAI RUHÁNK, biztosan nem lesz unalmas a megjelenésünk.

Idén még a FEDETLEN VÁLLÚ RUHÁK viselete is megengedett az IRODÁBAN, ha a ruha lezserebb szabású és visszafogottabb színű, illetve mintájú.

Hogy minél kényelmesebben és szabadabban érezzük magunkat, a divattervezők készítettek NYÁRI IRODAI RUHÁKAT IS, melyek könnyűek, lezserek, főleg ujj nélküliek, viszont a rövid ujjú is elég gyakori.

Egy még kényelmesebb változat a vékony, finom, KÖTÖTT ANYAGOKBÓL KÉSZÜLT IRODAI RUHA, melynek hullása egyedi és kellemesen simul a testhez.

Az idei év másik slágere, a ZAKÓRUHA is ideális IRODAI VISELETRE, mely egy ruha és egy office stílusú zakó kombinálásából született. Idén főleg a derékon övvel ellátott, alul trapéz, rátett vagy ferde zsebekkel készített, ujj nélküli, túlméretezett darabok divatosak.

Egy másik „túlzás” idén a kényelmes, eredeti és érzéki, HÁZIRUHÁRA EMLÉKEZTETŐ IRODAI RUHA, mely megfelelő színekben ideális viselet lehet.

Ezek általában puha, a ruha saját anyagából készült övvel hanyagul megkötött, lezser szabású ruhák. Visszafogott, egyszínű, csíkos, sőt piros fürdőköpenyre emlékeztető darabokat is viselhetünk.

Bármilyen hihetetlennek tűnik, még koktélruhákra emlékeztető, CERUZA TÍPUSÚ RUHÁKAT is felvehetünk az IRODÁBA, amennyiben nem túl szűkek, nem túl rövidek, még ha gazdag, színes virágminta is díszíti őket.

A MONOKROMATIKUS IRODAI RUHÁK is különlegesek, főleg a választott színárnyalat miatt, mint a halvány barackvirágszín, a rózsaszín kvarc leheletfinom árnyalata, nagyon világos smaragdzöld, világos rózsaszín, világos nyerszöld vagy élénk korallszín.

A KOCKÁS IRODAI RUHÁK, ha egyszerű szabásúak és színesek, de visszafogott, többnyire pasztellszínűek, vidámságot árasztanak.

A KÜLÖNLEGES ESEMÉNYEKEN – mint hivatalos találkozók és vállalati partik – is elegánsan és divatosan jelenhetünk meg, ha az erre az alkalomra tervezett, eredeti, betétekkel, különleges szabású ujjakkal, fűzőkkel, hímzésekkel ellátott vagy aszimmetrikusan szabott, esetleg húzott vagy hajtásokkal díszített IRODAI RUHÁT választunk.

Casoni Ibolya