hétfő, június 25, 2018

Ikszeltek a nyárádmentiek

Kapujelenetet láttunk néhányat, de egyik háló sem zörrent meg. Fotó: Gligor Róbert László

Hazai pályán döntetlent játszott Ákosfalva a Maros megyei 4. liga második fordulójában, amikor szombaton Nyárádszeredát fogadta.

Az első fordulóban a múlt idény sereghajtója, Ákosfalva meglepő döntetlent ért el a bajnok Marosoroszfalu ellenfeleként, ezért érdekes mérkőzésre számíthattak a nézők. Ennek ellenére a találkozó nem haladta meg a középszerűség szintjét, és az első említésre méltó próbálkozásra is a 17. percig kellett várni, amikor a még mindig csak egy-két szeredait felvonultató vendég csapat Cotoară révén lőtt kapu fölé, azután Cotoară szabadrúgását Lazăr fejelte kapura, de Cseke a helyén volt. A félidő közepétől a hazaiak dolgoztak ki helyzeteket a vendégek kapuja előtt, a 25. percben Makkai beadása csorgott el Móré előtt. A 33. percben Ötvös lövését hárította a vendégek kapusa, de Hanca közeli rálövése célt tévesztett, majd Hanca passzát Móré küldte öt méterről a kapu mellé, Soţan próbálkozása pedig a léc fölött szállt el. A 40. percben a vendégek voltak veszélyesek, de Lazăr 15 méteres lövését elcsípta Cseke, az ellentámadás során a szeredai kapus, Simon ismét nagyot védett, majd Hanca közelről ismét kapu mellé, Gáll távolról a kapu fölé lőtte a pöttyöst.

A második játékrészt a vendégek élénkebben kezdték, jó megmozdulásokkal, majd lassan a hazaiak is felzárkóztak a játékszintre, de érdemleges helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni, így mindkettőjüknek meg kellett elégeniük a pontosztoszkodással és azzal, hogy egyelőre a tabella második felében foglalnak helyet.

 

Jegyzőkönyv

Maros megyei 4. liga, 2. forduló: Ákosfalva – Nyárádszereda 0-0

Ákosfalva, sport- és szabadidőközpont, mintegy 100 néző. Vezette: Paşcan Alin, Mihai Horaţiu, Casoni Alina (Marosvásárhely).

Sárga lap: Soţan, Téglás.

Ákosfalva: Cseke – Halász, Cătană, Soţan, Makkai, Muntean (59. Bari), Gáll, Sipos, Ötvös (46. Botezan), Móré (73. Bustya), Hanca (46. Téglás).

Nyárádszereda: Simon – Cojoc, Core, Oprea, Somodi (82. Cioban), Cotoară, Tulbure, Vultur (77. Răduţi), Szőcs, Cîmpean (46. Cucuta), Lazăr (46. Istvánfi).