hétfő, június 25, 2018

Ifjúsági szüreti bál Meggyesfalván

A fiERD ifjúsági egyesület november 25-én a marosvásárhelyi Blue Pearl étteremben szervezte meg a meggyesfalvi negyed keresztény egyházainak ifjúsági szüreti bálját, amelyen 80-an vettek részt, többek között Csép Éva Andrea, Vass Levente képviselő- és Novák Csaba Zoltán szenátorjelölt. Jelen voltak még Peti András és Bakó Szabolcs városi tanácsosok is. 

Egy korábbi hasonló rendezvényen fogalmazódott meg a gondolat, hogy a környékbeli lakóknak lehetőséget kell teremteni arra, hogy kötetlenebb formában is gyakrabban találkozzanak. Ne csak a fiatalok ismerjék meg egymást, hanem a különböző felekezetek tagjai is. Ezért, ahogy korábban, most is elsősorban a meggyesfalvi negyed környéki egyházak: a Kapa utcai református, a Szent Erzsébet katolikus, a Ludas utcai református és a kövesdombi unitárius egyház ifjúsági szervezeteinek tagjai vettek részt a rendezvényen, amelynek a jó hangulatáról 

Buta Árpád, Ábrám Tibor és zenekara gondoskodott. Úgy gondoljuk, hogy a Meggyesfalván és környékén lakó fiataloknak jó alkalom volt új barátságokat kötni és élményekkel gazdagodni. Az ilyen közösségépítő rendezvények azért fontosak, mert kevés hasonló esemény van, ahol a fiatalok saját negyedükben alakíthatnak ki közvetlen kapcsolatot. Így az ifjúsági bállal a szervezet elérte azt a célt, amely arra irányul, hogy a meggyesfalvi negyedben olyan közösség, baráti társaságok alakuljanak ki, amelyek a jövőben tenni tudnak a negyed és a város fejlődéséért. 

Kovács Lajos