szombat, április 21, 2018

Hosszú idő után ismét súlyemelőverseny Marosvásárhelyen

A Maros Lifting kupáért rendezett súlyemelőversenyt múlt szombaton Marosvásárhelyen a kilenc hónapja megalakult Marosvásárhelyi Súlyemelő Sportklub a helyi CrossFit Sportklubbal és a Maros Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatósággal. A házigazda csapat mellett a Szovátai Medve-tó és a Besztercei SK serdülő korcsoportú (9–15 év közötti gyerekek) csapatai vettek részt a sporttalálkozón.

A Marosvásárhelyi Súlyemelő SK edzője, Selcuzan Csiki Sándor kiemelte, tíz év után sikerült újra sportági rendezvényt tartani a megyeszékhelyen. „Mintegy 9 hónapja alapítottuk a klubot, azon belül a súlyemelő szakosztályt, a CrossFit SK elnöke, Florin Saltelechi, edzőtársam, Ciprian Megheşan, valamint Sebastian Dogariu (elnök) részvételével, így fellendülőben van a szebb napokat is megélt súlyemelősport Maros-  vásárhelyen. Örömmel tölt el, hogy egy évtized után újra ilyen rendezvényt szervezhetett egy megyebeli klub, hiszen a sportágnak nagy hagyománya van a megyeszékhelyen. Reméljük, hogy a helyi súlyemelés ezzel túljutott a mélyponton, és bízunk benne, hogy szép jövő előtt állunk.”

A CrossFit SK elnöke, Florin Saltelechi szerint is örvendetes, hogy idáig jutottak, és büszke arra, hogy a sportágat felkarolhatta és támogathatja. A Szovátai Medve-tó edzője, Zsombori Levente ugyanakkor arról beszélt: üdvözlendő, hogy sok év után újra színvonalas megyei versenyt szerveztek a marosvásárhelyiek. „Mi, a Szovátai Medve-tó súlyemelői mindig szívesen veszünk részt bármilyen versenyen, ide is örömmel jöttünk, és jövünk a továbbiakban is, bármikor. Szovátán sokan kedvelik a testépítő sportokat, és a helyi tanács támogatását is élvezzük abban, hogy elvigyük a város hírnevét – ebben is segítenek az ilyen rendezvények.”

 

Eredményjelző

Súlyemelőverseny a Maros Lifting kupáért, győztesek (zárójelben a súlycsoport):

* fiúk: Narcis Papoţi (Besztercei SK, 28 kg), Mihai Macovschi (Marosvásárhelyi Súlyemelő SK, 30 kg), Magyari Szabolcs (Szovátai Medve-tó SK, 30 kg), Biró Csaba (Szovátai Medve-tó SK, 36 kg), Biró Zoltán (Szovátai Medve-tó SK, 40 kg), Robert Halaţiu (Marosvásárhelyi Súlyemelő SK, 44 kg), Răzvan Moldovan (Marosvásárhelyi Súlyemelő SK, 48 kg), Liviu Şandor és Bogdan Macovschi (mindkettő Marosvásárhelyi Súlyemelő SK, 52 kg), Alexandru Vodă és Gabriel Hora (mindkettő Marosvásárhelyi Súlyemelő SK, 56 kg), Horváth Alpár (Szovátai Medve-tó SK, 62 kg), Szép Dávid (Szovátai Medve-tó SK, 69 kg), Nagy Radu (Besztercei SK, 75 kg), Szentannai Antonio (Marosvásárhelyi Súlyemelő SK, 75 kg)

* lányok: Anca Papoţi (Besztercei SK, 40 kg), Dana Berki (Besztercei SK, 44 kg), Valeria Pavelea (Besztercei SK, 53 kg), Iulia Doboş (Besztercei SK, 58 kg)