hétfő, április 23, 2018

Három halott és hat sérült

Román állampolgárok balesete Magyarországon
Fotó: MTI

Eddig ismeretlen okok miatt kedden hajnali 5 órakor egy bolgár rendszámú kisbusz belerohant egy álló lengyel kamionba Biharkeresztes közelében a 42-es számú főúton. A kisbusz utasai közül három román állampolgár a helyszínen meghalt, hatan súlyosan, életveszélyesen megsérültek. A sérülteket a katasztrófavédelem munkatársai menekítették ki, a mentők kórházba szállították őket. 

Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet. A mikrobusz a román határ felé haladt, amikor az ütközés bekövetkezett.  „Mind a kilencen egy Románia felé tartó mikrobuszban utaztak. Egyelőre nem tisztázták a baleset pontos körülményeit. A konzuli iroda vezetője csapatával együtt a helyszínre sietett, illetve a kórházakba is ellátogatott, hogy szükség esetén segítséget nyújthasson. Románia gyulai főkonzulátusa kiemelt figyelemmel követi az esetet, és folyamatos kapcsolatban áll a hatóságokkal, illetve kérésre konzuli segítséget is nyújt” – tájékoztat a román külügyminisztérium. 

A sérültek közül kettő állapota súlyos. Raed Arafat belügyi államtitkár azt nyilatkozta kedden a magyarországi balesetről, amelyben hat román állampolgár súlyosan megsérült, hogy tartják a kapcsolatot a debreceni orvosokkal, és ha azok úgy döntenek, akkor hazahozzák őket.