szerda, május 23, 2018

A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád 29. lett 1500 méteren

Nagy Konrád a 29. helyen végzett a férfi gyorskorcsolyázók keddi 1500 méteres versenyében a pjongcsangi téli olimpián. Az aranyérmet a holland Kjeld Nuis szerezte meg, másodikként honfitársa, Patrick Roest, harmadikként pedig a hazai közönség előtt szereplő Kim Min Szok végzett a 35 fős mezőnyben.

A magyar gyorskorcsolyázó a hatodik párban ment kínai ellenféllel, akit megelőzött és 1:49.01 perces eredménnyel ért célba. Nagy négy évvel ezelőtt Szocsiban a 26. helyen zárt, most 1:45 perc alatti időt szeretett volna futni, de ettől elmaradt.

„Egyáltalán nem vagyok elégedett az időmmel. Ha futok egy ilyen időt, de azt érzem, hogy ez jó volt, megcsináltam úgy, ahogy kellene, akkor azt mondom, rendben, de ez most nem így volt” – értékelt a debreceni sportoló, aki szerint jól sikerült a rajtja, amit sokat gyakoroltak, ott is hagyta a kínai ellenfelét, de aztán „szétesett” a végére.

A magyar zászlóvivő elmondta, a bemelegítésnél még egész nyugodt volt, majd amikor bement a jégre a futam előtt, már kicsit izgult, de nem volt igazán stresszes. A második körben viszont már fejben és technikailag sem volt rendben. „A következő versenyemig van még tíz nap, addig összeszedem magam, és a szám maga is rövidebb lesz. Remélem, a jég is picit jobb, gyorsabb lesz, mert nekem az jobban feküdne” – utalt arra, hogy jövő pénteken még 1000 méteren is rajthoz áll.

Nagypályás gyorskorcsolyában mind a négy eddigi számot a hollandok nyerték.

 

Eredményjelző

* gyorskorcsolya, férfi 1500 méter, olimpiai bajnok: Kjeld Nuis (Hollandia) 1:44.01 perc, 2. Patrick Roest (Hollandia) 1:44.86, 3. Kim Min Szok (Koreai Köztársaság) 1:44.93, ...29. Nagy Konrád 1:49.01