hétfő, március 19, 2018

Gyors búcsú a kupától

A CSU Medicina egyetlen célja az lehetett, hogy minél jobb meccseket játsszon, a lehető legszorosabban próbálja tartani a különbséget. Ez csupán részben sikerült. Fotó: Nagy Tibor

Mindkét mérkőzést idegenben játszotta a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata a Románia-kupa negyeddöntőiben, egymás utáni napokon, a februári visszavágót is előre hozva. Az ellenfelet ismerve, eleve tudták, hogy gyakorlatilag nincs esély a továbbjutásra, és így pénzt is sikerült spórolni, ami rendkívül fontos ebben az ínséges időszakban. 

A női röplabda Románia-kupában, miután csak tíz csapat maradt az élvonalban, az első körben mindössze két selejtező párharcot rendeztek, a Medicina erőnyerőként jutott tovább. A negyeddöntőben azonban már a többszörös bajnok, BL-résztvevő Balázsfalvi Alba Volei volt az ellenfele, annak a Marosvásárhelynél sokkal kisebb városnak a képviselője, amelyben nem okoz gondot az önkormányzati (igencsak tetemes) támogatás folyósítása, ez sem a városatyáknak, sem a prefektusnak nem szúrja a szemét, ellenkezőleg… Ilyen körülmények között a Medicina egyetlen célja az lehetett, hogy minél jobb meccseket játszon, a lehető legszorosabban próbálja tartani a különbséget. Ez csupán részben sikerült, mert játszani megpróbáltak ugyan a lányok, a két háromjátszmás vereség szettenkénti eredményei azonban óriási hazai fölényről tanúskodnak. A legjobban az első meccs harmadik játszmájában teljesített a marosvásárhelyi csapat, amikor csak 15-15 után engedte elhúzni az ellenfelét. Jegyezzük meg, hogy a Bajnokok Ligájára készülő balázsfalviak a két meccsen két külön keretet használtak, mindössze három belföldi játékossal. 

 

Jegyzőkönyv

 

Női röplabda Románia-kupa, negyeddöntő 1. és 2. menet: Balázsfalvi Alba Volei – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0 (25:15, 25:11, 25:19) és 3:0 (25:11, 25:12, 25:16)

Balázsfalvi Timotei Cipariu terem. Vezették: Mircea Rus (Kolozsvár), Marius Şanta (Kolozsvár). Ellenőr: Dinu Olăhuţ (Nagybánya).

Alba Volei: Möllers, Salaoru, Aquino, Cleger-Abel, Ilyasoglu, Onyejekwe (Barakova). Liberó: Vujović. Illetve: Ilyasoglu, Aquino, Rus, Koleva, Onyejekwe, Barakova (Alvarez, Möllers, Salaoru). Liberó: Vujović.

CSU Medicina: Dobriceanu, Ioan, Varga, Buterez, Iancu, Babaş (Cauc, Străchinescu, Mocan, Diţu). Liberó: Molnar (Rancz). Illetve: Dobriceanu, Diţu, Varga, Buterez, Iancu, Mocan (Cauc, Străchinescu, Ioan, Babaş, Arniceru, Dumitrescu). Liberó: Molnar (Rancz).

 

Eredményjelző

A női röplabda Románia-kupa negyedöntőiben: Balázsfalvi Alba Volei – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0 és 3:0, Lugosi CSM – CSM Târgovişte 0:3, Bákói Ştiinţa – Kolozsvári U 3:0, Bukaresti Temesvári Agroland – Bukaresti CSM 0:3.