kedd, május 22, 2018

Góleső Nyárádremetén, Királyfalvának esélye sem volt

A vendégek csak a mérkőzés elején számítottak, utána már csupán a hazaiak fociztak. Fotó: Gligor Róbert László

Sima győzelmet jegyzett az elmúlt hét végén Nyárádremete, így továbbra is listavezetőként menetel a Maros megyei labdarúgó 5. ligában; ezúttal Mezőkirályfalva volt az „áldozat”.

A vendégek játéka nem okozott sok gondot a hazai együttesnek, amely rámenősen, de óvatosan kezdte a mérkőzést, ám az első helyzet a királyfalviaké volt: a 8. percben Cătinean sarokrúgását követően Covaciu V. a kapu fölé fejelt. Erre a remeteiek góllal válaszoltak, Bloj mintegy 20 méteres remek lövését követően a labdát a hálóból kellett kikotorni (1-0). A hazai támadások száma szaporodni kezdett, de Török beadását Fărcaş kapu mellé küldte, majd Covaciu A. megfogta Bloj lövését. A vendégeknek a 20. percben sikerült egyenlíteniük, Calo értékesített egy könnyen megítélt büntetőt (1-1). Örömük azonban nem tartott sokáig, a 23. percben ugyanis a hazaiak visszaszerezték a vezetést, Török beadásából Fărcaş ezúttal betalált (2-1). Nem kellett sokat várni az újabb hazai gólokra sem, a 32. percben Covaciu A. hárította Todoran lövését, de Kovács rárúgása már a hálóban kötött ki (3-1), míg a 36. percben Todoran a rövid sarokba gurított Fărcaş passzából (4-1). A 38. percben a vendégek büntetőt követeltek buktatásért, de a játékvezető másként látta a pillanatot, így ismét a hazaiak szereztek gólt, a 42. percben Todoran beadásából Husar továbbított a hálóba (5-1), míg a szünetjelző sípszó előtt a vendégek részéről Bocea jutott át a remetei védőkön, de nem tudott szépíteni.

A térfélcserét követően a vendégek távolabbi lövéssel próbálkoztak, de Vass látványosan hárított, csapattársai pedig lazább játékkal próbáltak építkezni, ám csak a 63. percben jártak sikerrel, amikor Kovács egészen közelről bevette a vendégkaput (6-1). A hazai támadások megsokasodtak, a frissen beállt Fórika közelről a kapu mellé lőtt, majd a vendégkapus sorra állította meg Székely, Feier és Bloj lövését. A 75. perctől Pintican sérülése és cserejátékos hiányában a vendégek emberhátrányba kerültek, és ez két perc múlva újabb hazai gólt eredményezett: Feier szabadrúgását a vendégkapus hárította, de Gyurka rálövését Székely közelről a hálóba pöckölte (7-1). A hajrában Fórika került kétszer is helyzetbe, de előbb Covaciu A. hárított, majd a házigazdák játékosának az újabb próbálkozása elkerülte a kaput.

Győzelmével Nyárádremete továbbra is négypontos előnnyel áll az Északi csoport élén, de ez tovább nőhet, ha egyik óvásának helyt adnak a zöldasztalnál.

 

Jegyzőkönyv

Maros megyei labdarúgó 5. liga, Északi csoport, 14. forduló: Nyárádremete – Mezőkirályfalva 7-1 (5-1)

Nyárádremetei sportpálya, kitűnő játékidő, mintegy 50 néző. Vezette: Mocan Eugen, Chertes Cristian, Sfîriac Silviu (Marosvásárhely).

Gólszerzők: Bloj (9.), Fărcaş (23.), Kovács (32., 63.), Todoran (36.), Husar (42.), Székely (77.) illetve Calo (20 – büntetőből).

Nyárádremete: Vass – Feier, Kovács, Fărcaş (74. Man), Bloj (51. Moldovan), Todoran (63. Fórika), Török (46. Székely), Husar, Matei, Crăciun, Gyurka 

Mezőkirályfalva: Covaciu A. – Şandor C., Pintican, Covaciu V., Calo, Covaciu S., Cătinean, Şandor I., Bocea, Suciu, Tompa.

 

Eredményjelző

* 5. liga, Északi csoport, 14. forduló: Nyárádremete – Mezőkirályfalva 7-1, Szászrégeni Testvériség – Abafája 3-0, Bátos – Lövér 7-1, Magyaró – Köhér 5-3, Alsóidecs – Görgénysóakna 3-4. Marosfelfalu állt. Az élcsoport: 1. Nyárádremete 32 pont, 2. Görgénysóakna 28, 3. Bátos 27.

* 5. liga, Közép csoport, 14. forduló: Mezőrücs – Tuzson 1-4, Kerelőszentpál – Segesvár 0-9, Cikmántor – Galambod 2-2, Kerelő – Balavásár 0-1, Csittszentiván – Gernyeszeg 6-2. Harasztkerék állt. Az élcsoport: 1. Harasztkerék 34 pont, 2. Ba-lavásár 26, 3. Segesvár 25.

* 5. liga, Déli csoport, 11. forduló: Mezőceked – Mezőzáh 1-4, Mezőtóhát – Radnót II 2-4, Marosludas II – Vámosgálfalva 3-2, Maroskece – Küküllődombó 1-3, Ma-gyarsáros – Marosugra 3-3. Az élcsoport: 1. Radnót II 25 pont, 2. Marosludas II 22, 3. Mezőceked 21.

* 6. liga, 14. csoport: Kibéd – Somosd 0-4, Mikefalva – Jedd 0-4, Egrestő – Nyárádgálfalva 1-3, Székelybere – Csíkfalva 1-1, Küküllőszéplak – Koronka 0-3, Uzdiszentpéter – Mezőpanit 0-3. Az élcsoport: 1. Somosd 35 pont, 2. Nyárádgálfalva 35, 3. Jedd 31.