hétfő, június 25, 2018

Gázolaj-támogatást fizet az APIA

Fotó: Iszlai A. (archív)

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) tájékoztatott, hogy kedden kezdték meg a 2016-os év utolsó negyedévéhez tartozó megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségekre a támogatás kifize-

tését. A hét végéig 8.836 gazda megkapja a támogatást, ennek összértéke 78,15 millió lej – írja az APIA közleménye.

„Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a folyó év május 2-áig be kell nyújtani a 2017-es év első negyedévéhez (január 1 – március 31.) tartozó megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek támogatásának kifizetési kérelmeit” – írja az ügynökség. Az állami támogatás a mezőgazdaságban levő gépesített munkálatok elvégzéshez felhasznált gázolaj szabványos jövedéki adója és a csökkentett jövedéki adója közötti különbség visszafizetése formájában történik, vagyis idén 1,4185 lej/1 liter gázolaj.

Az állami támogatás a mezőgazdasági termelők részére kerül odaítélésre, a folytatott tevékenységük területének függvényében, azaz növénytermesztés, állattenyésztés és/vagy földterületi javítások.

A megvásárolt és felhasznált gázolaj-mennyiségek utáni támogatás kifizetési kérelmeit a megyei vagy Bukarest APIA-központjaihoz lehet leadni. (Agerpres)