kedd, május 22, 2018

Felújított székházban várják a városlakókat

A szervezetépítésre törekszik az RMDSZ városi szervezete
Fotó: Karácsonyi Zsigmond

Felújított székházban várja az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete azokat a városlakókat, akik különféle problémákkal a szervezethez fordulnának. Az új köntösbe öltöztetett helyszínen a szenátorok és parlamenti képviselők mellett a városi szervezet alelnökei, valamint az önkormányzati frakció tagjai is rendszeresen fogadóórákat tartanak majd – jelentette be a csütörtök reggeli sajtóbeszélgetésen dr. Vass Levente, a marosvásárhelyi szervezet elnöke. 

Hétköznap 9–16 óra között a Dózsa György utca 9. szám alatt, a szépen felújított földszinti székházban várja a különböző problémákkal a városi szervezethez fordulókat Molnár Júlia irodavezető. Dr. Vass Levente hangsúlyozta, az elkövetkezendő időszakban a szervezetépítésre összpontosít az általa vezetett csapat. Az ügyfélfogadó székház felújítása is ennek része, hiszen mintegy egyéves szünet után az utóbbi hónap tapasztalata egyértelműen azt mutatja, hogy van igény rá, hogy az emberek bejöjjenek a szervezethez, és segítséget kérjenek közérdekű problémák megoldásában, és legyen valaki, aki útbaigazítja őket. Az utóbbi hónap alatt, amióta ismét van ügyfélfogadás a városi szervezetnél, nagyon sokan keresték fel a székházat, amelynek a gyűlésterme a Zonda Attila nevet viseli. A székhelyen rendszeresen fogadóórákat tartanak a szövetség Maros megyei szenátorai, képviselői, a tanácsosok, valamint a városi szervezet különböző területekért felelő alelnökei. 

A csütörtöki sajtótájékoztatón Vass Levente elégedetten nyugtázta, hogy a Minority SafePack aláírásgyűjtési kampány keretében a városi szervezetnek 10.600 aláírást sikerült összegyűjtenie, és köszönetet mondott mindazoknak, akik az ügy mellé álltak. Hozzátette, úgy döntöttek, telefonon meg fognak keresni minden egyes aláírót, hogy ezúton is köszönetet mondjanak a támogatásért. 

 

Megtámadta a prefektus az utcanevekkel kapcsolatos határozatot

A sajtótájékoztatón Vass Levente és kabinetvezetője, Kali István elmondták, hogy megtámadta a prefektus az RMDSZ utcanevekre vonatkozó határozattervezetét, amit nemrég fogadott el a marosvásárhelyi tanács. Kali István hangsúlyozta, a prefektus arra hivatkozik, hogy valójában nem átneveznék az utcákat, hanem lefordítanák a nevüket, ami nem igaz, ugyanis a javaslatuk a marosvásárhelyi utcanévjegyzék megváltoztatásáról szól; azt kezdeményezték, hogy az utcák hivatalos neve eleve kétnyelvű legyen, az elnevezésben a román mellett, kötőjellel elválasztva, a magyar nyelvű megfelelő is szerepeljen, és ezután minden hivatalos okmányban és utcanévtáblán ilyen formában jelenjen meg. Ebben az esetben pedig nem fordításról, hanem névcseréről beszélünk, a tanácsnak jogában áll átnevezni az utcákat – szögezte le Kali István. Például azt az utcát, amelynek eddigi hivatalos, az utcanévjegyzékben és okmányokban is szereplő neve Tineretului volt, ezután Tineretului – Ifjúság utcának hívnák. Az utcanevek ügyében az elkövetkezőkben előreláthatólag per indul.